Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS inicia el procés d’assignació dels infants a les famílies del programa d’acolliments Acote 

L’IMAS inicia el procés d’assignació dels infants a les famílies del programa d’acolliments Acote 

(28/10/2021)

Aquesta iniciativa està adreçada a menors estrangers no acompanyats i va néixer en el marc de la nova campanya «El món de les famílies».

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha iniciat ja el procés d’assignació dels nins i nines estrangers que han arribat a Mallorca sense cap adult de referència a les diferents famílies d’acollida del programa Acote, que pretén facilitar l’acolliment d’aquests menors estrangers no acompanyats (AMNA) en entorns familiars de la mateixa procedència o coneixedors de la cultura d’aquests infants i adolescents, perquè la seva integració i creixement sigui més fàcil mentre es troben en acollida. És tracta d’un programa d’acolliments que l’IMAS, juntament amb el programa Abric per a menors amb necessitats específiques conductuals o emocionals, va posar en marxa al març en el marc de la nova campanya d’acolliments «El món de les famílies». 

Al maig quatre famílies d’origen senegalès iniciaren el curs de formació per poder ser família acollidora d’aquest programa i respondre així a les necessitats específiques d’un col•lectiu d’especial vulnerabilitat, en greu risc d’exclusió i de desemparament. Posteriorment, els tècnics de l’IMAS els varen realitzar les pertinents entrevistes personals i finalment aquests dies els menors podran conèixer i començar a adaptar-se a les persones que han obert la seva llar. 

L’acolliment familiar forma part del model d’atenció centrada en la persona que l’IMAS aplica a tots els col•lectius vulnerables amb qui fa feina i dona resposta a les necessitats específiques per garantir el bon desenvolupament integral de l’infant o l’adolescent. Des de l’IMAS s’està apostant fermament per potenciar-lo, com ho demostra l’esmentada campanya «El món de les famílies» que s’ha impulsat amb un format menys convencional per arribar a l’interior de les persones.

Aquest mes de novembre s’iniciarà a l’IMAS un nou curs de formació per entrar a formar part del banc de famílies de l’IMAS, en el qual hi participaran prop d’una dotzena de famílies de qualsevol tipus perquè, com insisteix el conseller Javier de Juan,  «la família és actualment un concepte diferent al de fa 40 anys. La família segueix sent la base de la societat, però ja no només està unida per un grup de persones a qui uneixen només els vincles genètics, també pot ser un grup de persones a qui uneixen sobretot els vincles emocionals. Tothom pot formar una família d’acollida».

Precisament la campanya cerca conscienciar la societat dels diferents tipus de família existents actualment partint d’un element tangible com és una baralla de cartes per jugar amb els infants. «El món de les famílies» s’està difonent pels mitjans de comunicació convencionals (ràdio, premsa i televisió) i pels mitjans digitals. Les persones que estiguin interessades a acollir poden informar-se’n en el web www.imasmallorca.net, mitjançant l’adreça electrònica familiesacollidores@imas.conselldemallorca.net o telefonant de dilluns a divendres de 9 a 17 h al telèfon gratuït 900 100 444.