Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El festival «El més petit de tots» arriba per primera vegada al Teatre Principal

El festival «El més petit de tots» arriba per primera vegada al Teatre Principal

(08/11/2019)

Blink Flash Duncan està dedicat a infants d’entre 2 i 5 anys i El jardí és un espectacle especialment adreçat a bebès

Més de 120 propostes integren el programa de la quinzena edició d’«El més petit de tots», el gran festival dedicat als nines i nins que es durà a terme del 9 al 24 de novembre a dotze ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Hi participaran desset companyies procedents de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia que no només presentaran els espectacles en funcions convencionals i escolars, sinó que, a més, els acostaran als espectadors a través de tallers familiars i altres activitats de formació. Això farà que el festival arribi a vint-i-sis espais diferents, entre teatres, biblioteques i fàbriques de creació.

Al Teatre Principal de Palma, el primer espectacle es podrà veure aquest diumenge 10, en dues funcions a les 12 i a les 17 hores. És Blink Flash Duncan, un muntatge que ret homenatge a la precursora de la dansa moderna, Isadora Duncan. És una obra especialment recomanada per a infants d’entre 2 i 5 anys.

La cita següent serà el dissabte 23 i el diumenge 24 de novembre amb El jardí de les ments despertes, especialment pensat per a bebès de fins a devuit mesos.

La quinzena edició d’«El més petit» s’ha presentat oficialment al Mercat de les Flors de Barcelona en un acte que ha comptat amb la participació d’Àngels Margarit, directora del Mercat; Eulàlia Ribera, directora del certamen i Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, un enclavament nou amb el qual el Festival fa el salt a les Balears. «Per nosaltres, és molt important participar a “El més petit” perquè és una iniciativa de futur», ha dit Cerdà. Una altra incorporació al circuit del festival és el Teatre Municipal de Montcada, al Vallès Occidental. La resta de ciutats participants són Barcelona, Sabadell, Lleida, Igualada, Olot, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers, Viladecans i Benicàssim.

«“El més petit” s’ha convertit en un referent internacional que cal cuidar», valora Àngels Margarit. En aquest sentit, aquesta quinzena edició comptarà amb les darreres creacions de l’artista noruega Inger Cecilie Bertrán de Lis, Tumble in the jungle; Una opéra de papier, dels francesos Le Fil Rouge; Klank, de Dadodans (Holanda); StemmeStammen, de la companyia Karstein Solli (Noruega); Canto, del Théâtre de la Guimbarde (Bèlgica); Tattarrattat!, de la companyia Frieda (Bèlgica),  Et si j’étais moi, de la Compagnie Act2 i Catherine Dreyfus (França) i les instal·lacions Playscapes, de Den Draad (Bèlgica) i The garden of spirited minds l’artista serbosueca Dalija Acin.