Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient presenta un vídeo per explicar en què consisteixen les tarifes de residus

El Departament de Medi Ambient presenta un vídeo per explicar en què consisteixen les tarifes de residus

(07/10/2016)

L'audiovisual va formar part de la ponència tècnica sobre tarifes de gestió de residus en l'àmbit del procés de participació per elaborar un nou PDSR

Les tarifes de gestió de residus varen ser el tema central de la ponència tècnica que ahir va tenir lloc a Palmanyola en l'àmbit del procés participatiu per elaborar el nou Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca. Una ponència a càrrec de l'economista de la Direcció Insular de Residus, Maria Morey, que va presentar un vídeo a través del qual es va explicar de manera clara i entenedora per a tothom com es calcula i que implica les tarifes de residus.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va explicar que “l’objectiu d’aquesta jornada és donar transparència a un concepte molt complex i debatut per arreu. Amb les coses clares sobre la taula es pot debatre millor, el que és bo i el que és dolent però sense idees preconcebudes errònies. Amb tota la informació es pot treballar millor en xarxa i ser més efectius”.

 

A l'audiovisual, de vint minuts de durada, s'expliquen a través de dibuixos senzills i de fàcil comprensió les tarifes de deixalles d’origen animal (DOA), de fang i de residus urbans, on també s'inclou tot allò que implica una millor recollida selectiva.

Una vegada acabada la projecció els presents varen poder resoldre els seus dubtes i proposar idees per poder millorar la gestió de residus de l'illa. S’ha de destacar la bona acollida que va tenir el vídeo entre els presents i l’important debat que va provocar.

 

La propera i darrera ponència tècnica en l’àmbit del procés participatiu per elaborar el PSDS serà dia 3 de novembre i es centrarà en els abocaments i l’abandonament de residus.

 

A més, de les ponències tècniques, el darrer dijous de mes, es duen a terme meses de treball temàtiques a la que hi participen tots els actors implicats per tal d’aportar idees, i cada tres mesos hi ha reunions amb membres de tots els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca per informar-los sobre el procés participatiu.

 

Una vegada finalitzat aquest procés participatiu i amb tota la informació recollida de les diferents ponències tècniques i jornades de treball s’iniciarà l’elaboració del nou Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca.