Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Departament de Desenvolupament Local inverteix 1,2 milions d’euros a Valldemossa i Deià

El Departament de Desenvolupament Local inverteix 1,2 milions d’euros a Valldemossa i Deià

(08/06/2017)

El Consell de Mallorca subvencionarà un total de 10 projectes a ambdós municipis a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, i del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, acompanyat del director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, visitaren ahir els municipis de Valldemossa i Deià per tal de seguir en primer persona el desenvolupament dels projectes que el Consell de Mallorca subvenciona a ambdós ajuntaments i que han suposat una inversió de 1.213.844,36 euros per part de la institució insular, dels quals 619.497,01 corresponen a Valldemossa, i 594.347,35 a Deià.

 

El batle valldemossí, Nadal Torres, acompanyat d’alguns dels seus regidors, exposà als responsables del Consell de Mallorca els projectes que l'ajuntament executarà a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, els quals consisteixen en la reforma del local públic de Ca'n Flor, en el canvi d'ús de tallers a arxiu municipal de la planta baixa d’un edifici municipal, i en la construcció d’un magatzem al cementiri municipal. Per altra banda, l’Ajuntament de Valldemossa també durà a terme una renovació integral del servei de clavegueram de la zona d'influència de la Font de na Mas, així com també la renovació, ampliació i millora dels serveis d'aigua potable i del clavegueram a l'Avinguda de Palma.

 

Pel que fa als projecte finançats a través del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017, Valldemossa durà a terme un projecte d’aprofitament del sobrant de la Font de na Mas, i una reforma integral de les oficines municipals de la Casa de la Vila.

 

Per altra banda, l’Ajuntament de Valldemossa ha pogut adquirir un vehicle totalment elèctric per la Policia Local a través d’una ajuda de 30.000 euros del Consell de Mallorca, ha fet front a despeses corrents per valor de 52.000 euros, i ha instal·lat nous punts d’abastiment d’aigua per a emergències per un import de 18.200 euros.

 

En el cas de Deià, la batlessa Magdalena López presentà al conseller Joan Font el projecte que l’ajuntament executarà a través de la subvenció del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, el qual consisteix en la reordenació de l'aparcament, així com també de millora de l'accessibilitat a la zona de Cala Deià. Respecte als projecte finançats a través del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017, Deià millorarà l'eficiència energètica d'una part de l'enllumenat públic del municipi, i dotarà de serveis i millorarà l'accessibilitat del parc Joan Mas.

 

Finalment, el consistori deianenc ha adquirit una furgoneta per a tasques de manteniment valorada en 28.714,22 euros gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca, ha fet front a despeses corrents per valor de 52.000 euros, i ha instal·lat hidrants per un import de 20.000 euros.