Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana mostra als batles del patrimoni Mundial els resultats de la campanya de controls de contaminants i renou de les motos

El Consorci Serra de Tramuntana mostra als batles del patrimoni Mundial els resultats de la campanya de controls de contaminants i renou de les motos

(15/05/2019)

La Mesa de Batles i Batlesses de la Serra de Tramuntana celebra la seva reunió ordinària per tractar els temes que afecten els municipis del Patrimoni Mundial

Els primers edils de la serra de Tramuntana s'han reunit aquest dimecres entorn a la Mesa de Batles i Batlesses de la Serra de Tramuntana, en una sessió que ha presidit la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

S'ha posat damunt la taula els resultats dels controls de contaminants i renous que s'han duit a terme des del mes de febrer a diversos punts de la carretera Ma-10, que travessa la Serra, en col·laboració entre el Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit.

Segons les dades de febrer a abril, dels 310 controls realitzats per la DGT, s'han denunciat 119 motocicletes: 69 per renou excessiu reforma de tub d'escapament; 1 per alcoholèmia; 6 per drogues; 1 sense assegurança, i 43 per altres raons. Els denunciats per la DGT varen passar posteriorment a la Inspecció Tècnica de Vehicles, que va fer 145 inspeccions d'emissions de contaminants amb resultats favorables en 65 d'elles i desfavorables en 80. També es varen fer 41 inspeccions de renous, 38 favorables i 3 desfavorables.

També s'ha explicat la propera presentació en els municipis del projecte de les Rutes Culturals per la Serra, amb tríptics, tòtems informatius i corners per a cada municipi; un llibre de recull de les rutes culturals, i una pàgina web per consultar les passejades. Els ajuntaments han rebut així mateix informació sobre les Subvencions 2019 per a la millora del paisatge de la Serra, dirigides a particulars, ajuntaments, comunitats de béns, comunitats de regants i entitats sense ànim de lucre.

La Mesa de Batles i Batlesses del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial és un òrgan consultiu i deliberatiu el Consorci que té per finalitat la participació dels representants dels municipis que formen part de l’àmbit territorial que va ser declarat com a Patrimoni Mundial per la UNESCO en els assumptes que afecten els municipis.