Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El conseller de Juan es reuneix amb la delegació del Front Polisario d’Espanya

El conseller de Juan es reuneix amb la delegació del Front Polisario d’Espanya

(11/02/2022)

El Consell referma el seu compromís amb el poble sahrauí al qual dona suport a través de projectes del Fons Mallorquí de Solidaritat.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, han rebut en audiència a la delegació del Front Polisario d’Espanya. A la reunió han assistit el nou delegat per a Espanya, Abdulah Arabi, i el delegat de les Illes Balears, Hmudi Lebsir.

La visita esta emmarcada dins de la ronda de contactes institucionals que ha mantegut la Delegació per presentar el nou delegat i per parlar de la situació actual del poble sahrauí. El conseller de Presidència ha reiterat el compromís de la institució i la col•laboració i el suport que rep a través del Fons Mallorquí de Solidaritat (FMS).

Cada any el Consell a través del FMS aporta 80.000 euros per finançar projecte de salut per a infants als campaments de refugiats sahrauís, a Algèria, que desenvolupa Ministeri Salut Pública Sahrauí. Una aportació emmarcada dins del Programa integral de salut infantil sahrauí (PISIS).

D’altra banda, el Consell, mitjançant el Fons Mallorquí de Cooperació, participa a la Comissió d’enllaç pel Sàhara de les Illes Balears, a la qual hi ha implicats els tres fons de cooperació formats pels consells insulars, el Govern, el delegat sahrauí a les Illes Balears, el intergrup parlamentari ‘Pau i Llibertat pel Sàhara’, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí i l’Associació Escola en Pau.