Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Cosme Bonet i la consellera Mercedes Garrido ha assistit avui a la celebració de Sant Agustí.

El conseller Cosme Bonet i la consellera Mercedes Garrido ha assistit avui a la celebració de Sant Agustí.

(28/08/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han participat a les festes de Felanitx durant la caminada fins al convent de Sant Agustí i posteriorment a la Ballada de cavallets i gegants.

Com cada 28 d’agost se celebra una de les festes més populars de Felanitx, el seu origen ens duu a les celebracions dels frares del convent de sant Agustí en honor a sant Agustí d’Hipona. Una celebració que amb el temps ha augmentat la seva popularitat fins a tenir un protagonisme rellevant junt amb les festes de la patrona, Santa Margalida. Durant el dia d’avui nombroses penyes surten al carrer, entre les quals destaca la penya El Coso, on els seus seguidors (coseros) adoren a la quica (gallina petita) que resta dissecada damunt un bastó. I com sempre, els “coseros” han sotmés a les autoritats fent-les passar per davall del pal·li.
A les portes del convent ha tingut lloc la ballada de cavallets i gegants. Aquests són un grup de joves dansaires que ballen per Santa Margalida i Sant Agustí acompanyats de la música dels xeremiers. Creats pels frares agustins que arribaren a Felanitx fa més de 200 anys, estan formats per sis cavallets i una dama, normalment al·lots de 10 a 14 anys.