Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell treballarà amb els ajuntaments en programes esportius familiars i d’envelliment actiu

El Consell treballarà amb els ajuntaments en programes esportius familiars i d’envelliment actiu

(06/10/2021)

Entre les novetats del programa esportiu 2021-22 hi haurà un augment de les «Estades esportives» a diferents municipis, un increment de sessions del programa d’envelliment actiu «Mou-te amb salut!» i es continuarà subvencionant l’activitat de clubs i teixit esportiu

El Consell de Mallorca ha presentat avui la programació per a la temporada 2021-2022 a les regidories i personal tècnic esportiu dels ajuntaments. Entre les novetats hi trobam l’ampliació de les «Estades esportives», jornades d’esport intensiu en hotels de Mallorca, que arribaran a municipis nous; l’ampliació de programes específics per als consistoris, com el «Mou-te amb salut!», d’envelliment actiu, i el programa familiar «Activa’t», que incrementaran el nombre de sessions i persones usuàries.

Durant el 2021-22, el Consell de Mallorca seguirà donant suport econòmic al teixit esportiu, com la subvenció per a entitats esportives amb 350.000 euros i la reobertura de la subvenció RenovEsport de 10 milions, per a la millora d’instal·lacions esportives municipals. Cal esmentar la renovació recent del Servei de Medicina, que passarà a ampliar les revisions mèdiques de 6.000 a 12.000 anuals, un servei del qual es poden beneficiar els clubs municipals.

La presentació al Centre Bit d’Inca ha comptat amb l’assistència del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, que ha destacat que el Consell de Mallorca «fa feina per promoure l’esport des de la base, amb programes específics per als pobles, on és necessària una cobertura esportiva major». També ha volgut destacar la  «transversalitat amb el turisme local esportiu, com un tema de valor afegit que es promou des del Departament, tant a través de jornades esportives destinades a la població local, com amb els patrocinis i ajuts directes que es treballen».

El 2022 s’ampliaran les «Estades esportives» per potenciar i fomentar la pràctica d’exercici físic en l’àmbit familiar, jornades esportives que es fan a hotels o allotjaments rurals de Mallorca i que passaran de 20 a 30 activitats, algunes tematitzades en esports concrets, com a principal novetat. L’àrea d’Esports del Consell també ha reprès, amb gran demanda dels ajuntaments, el programa «Mou-te amb salut!», una proposta nova, basada en sessions esportives regulars per a la segona i la tercera edat. Aquest projecte –iniciat com a  prova pilot durant la primavera– arribarà a 860 persones usuàries de 30 municipis i a 6 llars d’infants amb 160 participants. El programa presenta un increment del 43 % de municipis inscrits i del 65 % en el nombre de participants la temporada 2021-22, respecte a la prova pilot.

El programa «Activa’t» es torna a reprendre, un conjunt d’activitats esportives, recreatives i educatives que el Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments dels municipis mallorquins amb menys de 4.000 habitants, per incloure en l’oferta municipal. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per estimular la pràctica d’activitat física, afavorir la participació de tothom i, així, promocionar hàbits de vida saludables i els valors que impliquen. Aquest programa inclou un paquet d’esport per edats compost per jocs per a infants, entrenaments per a joves i adolescents, xerrades obertes i esport a la natura.