Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell tanca definitivament la planta de compostatge d'Ariany i torna la instal·lació a Abaqua

El Consell tanca definitivament la planta de compostatge d'Ariany i torna la instal·lació a Abaqua

(06/03/2020)

La posada en marxa de la fase II de metanització a Son Reus "ha fet possible el tancament i la devolució de la instal·lació", afirma la consellera Aurora Ribot

L'Agència Balear de l'Aigua (ABAQUA) va cedir els terrenys annexos a la depuradora d'Ariany per tal de poder disposar d'una planta de compostatge de llots. Després d'anys de funcionament, la posada en marxa de la fase II de metanització de Son Reus –que permet l'augment de la quantitat de llots a tractar- va fer possible el tancament i clausura de la planta.
Aquesta "és la mesura prevista al Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de l'illa de Mallorca", ha assenyalat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. La disposició de l'esmentat pla director marca que, una vegada entri en funcionament la fase II de metanització, s'ha de procedir a la desafectació de la planta d'Ariany. D'aquesta manera es procedeix a la devolució de la planta al titular dels terrenys, Abaqua.
Cal recordar que el darrer camió amb càrrega de llots va entrar dins aquestes instal·lacions el passat 30 de setembre de 2019. El 20 de desembre es van finalitzar les tasques de neteja i condicionament.