Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell supervisa l’avenç de les obres de construcció de la cinquena estació d’ITV a Son Bugadelles

El Consell supervisa l’avenç de les obres de construcció de la cinquena estació d’ITV a Son Bugadelles

(24/03/2023)

Aquesta estació, que incrementarà la capacitat inspectora de la xarxa insular d’estacions d’ITV aquest 2023, serà més moderna, funcional i respectuosa amb el medi ambient

Iván Sevillano: «Amb aquesta nova infraestructura apropam la ITV a la gent, reduint desplaçaments i tanquem el cercle de la important millora d’aquest servei públic que hem aconseguit en aquesta legislatura»


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat les obres de construcció de la qual serà la quinta estació d’ITV de la xarxa insular; una estació que s’està aixecant a Son Bugadelles i que oferirà quatre línies d’inspecció. Amb aquesta descentralització del servei en una zona nova, es preveu millorar i ampliar els punts d’atenció de la ITV en aquest 2023. A aquesta visita també ha assistit el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.

Aquesta cinquena estació, en paraules del conseller Sevillano, «serà més moderna, funcional i respectuosa amb el medi ambient, en tant que incorporem tot un seguit d’actuacions quant a energies renovables. A més ens permetrà reduir els desplaçaments per carretera per passar la ITV en tant que descentralitzen el servei i ho apropem a la gent. També aconseguim incrementar en més d’un 20% la capacitat inspectora de la xarxa insular d’estacions d’ITV; tot això suposarà la millora definitiva per al servei d’ITV de l’illa». Una millora que se suma a l’anunci fet ahir que a partir del mes d’abril, les cinc estacions d’ITV obriran també els dissabtes, «per tal de continuar oferint el millor servei públic per tots els mallorquins i mallorquines».
 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha explicat que «hem d’estar tots satisfets amb la feina que hem fet aquesta legislatura en la millora de la ITV perquè hem reduït el temps d’espera, abaixant la tarifa més que ningú, modernitzant les instal·lacions i la forma de pagament, i la quinta estació serà una mostra més que completa aquesta millora del servei a tot Mallorca».
 

En aquesta línia, Iván Sevillano ha volgut recordar que «els dos primers anys de legislatura varen aconseguir, no sols reduir dràsticament les llistes d’espera de quatre mesos que ens varen trobar a l’arribar, als pocs dies que tenim en l’actualitat, sinó que varen abaratir les taxes dues vegades. Actualment, són el territori amb els preus d’inspecció més econòmics de tot l’Estat. La rebaixa total durant aquesta legislatura ha estat gairebé de més d’un 40%».
Cal recordar que la futura quinta estació d’ITV de Mallorca incorporarà els màxims criteris d'eficiència energètica per tal d'optimitzar el consum, ja que comptarà amb autoconsum d'energia fotovoltaica amb una potència de 37,8 kW i sistemes tèrmics renovables per la climatització a través de l'aerotèrmia.

L’estació de Son Bugadelles oferirà quatre línies d’inspecció: dues de vehicles lleugers i dues d’universals tant per a vehicles pesants com lleugers, a més d’una cabina d’inspecció per a vehicles de dues rodes. Per tant, aquesta ITV a la zona de Calvià tindrà major capacitat d’inspecció que les d’Inca i de Manacor, i serà semblant a la de Son Castelló, però millorada perquè disposarà de dues línies universals i no només una.
 

«Amb aquesta actuació, el servei d’ITV de la xarxa insular comptarà amb una instal·lació nova, moderna i definitiva i sense augmentar tarifes», ha conclòs el conseller Sevillano.
 

L’estació estarà formada per un edifici de dues plantes, a fi d’optimitzar al màxim la parcel·la, cedida mitjançant conveni per l’Ajuntament de Calvià, a raó d’un cànon de 100 mil euros anuals, que el Consell de Mallorca paga al consistori calvianer. A la planta superior hi haurà les oficines de la secció administrativa, entre altres dependències. L’enllumenat, tant de la nau com de la resta de l’edifici, serà de baix consum i amb plaques fotovoltaiques per complir els objectius d'estalvi energètic i medi ambient. «A més, s’instal·larà una marquesina àmplia en un dels laterals de la nau per protegir del temps, tant del sol com de la pluja, les persones que visitaran l’estació, i oferir un espai més amable i còmode», ha afegit el conseller Sevillano.
 

La superfície construïda de l’edificació serà de 1.542 m² del total de la parcel·la de 5.600 m², distribuïdes de manera estimativa en:

•    La nau i zona d’oficines, que ocuparan una superfície de 1.060 m² i tindrà una superfície construïda, juntament amb la planta primera, de 1.258 m².
•    La planta baixa contindrà totes les dependències per fer l’activitat, com les zones d’inspecció i zona d’emissió de certificats. A més, una zona privada amb els vestuaris, el taller i l’espai tècnic informàtic.
•    La resta de la parcel·la es destinarà a aparcaments, zones d’espera de vehicles, zones verdes, parterres i espais enjardinats.

Declaracions Catalina Cladera
Declaracions Iván Sevillano

 

Vídeos

itv