Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell s’incorpora com a patró a la Fundació Democràcia i Govern Local 

El Consell s’incorpora com a patró a la Fundació Democràcia i Govern Local 

(19/09/2022)

  • Ho ha anunciat la presidenta Cladera durant la visita a la Diputació de Barcelona, on s’ha reunit amb la presidenta Núria Marín per reforçar els vincles d’impuls al municipalisme.
  • Cladera també ha visitat l’Espai Mallorca, que ha rebut a una aportació de 15.000€ del Consell per garantir el seu manteniment.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Presidència, Javier de Juan, s’ha desplaçat avui a Barcelona on ha mantingut una trobada amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. La trobada ha servit per reforçar la col·laboració iniciada l’any 2020 entre ambdues institucions, amb l’objectiu de compartir experiències i impulsar polítiques locals i insulars des del municipalisme i autonomia local. 

“Seguim amb bona sintonia amb la Diputació de Barcelona i reforçant els lligams que varem establir a la primera trobada. Hem fet seguiment dels objectius que volíem treballar i posat en comú els avanços que hem fet per modernitzar les institucions que representam, en un esforç sense precedents per ser institucions més útils, més eficients i més properes” ha expressat Cladera. “Tenim una clara vocació municipalista, treballam pels municipis i el paper que hem tengut les institucions locals i insulars, com la Diputació i el Consell, ha estat vital per als ajuntaments i per dinamitzar l’economia local”, ha dit. “La Diputació de Barcelona és un exemple pioner en àmbits com la xarxa de govern local, que ens interessa molt per a Mallorca”, ha apuntat.

Per la seva part, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha manifestat que “la prioritat d’aquest mandat, -molt complicat-, ha estat ajudar els municipis i buscar la manera per continuar prioritzat el món local després de la pandèmia. Ara que tornem a la normalitat, era el moment de restablir els contactes”. “És important veure com donem suport als municipis en aquesta política local, de proximitat, que mana des de baix i que és la que ajuda als ciutadans i ciutadanes en moments complicats però, també, en moments de més normalitat”, ha dit.

A més de la trobada amb la presidenta Marín, Cladera i de Juan han mantingut reunions amb responsables de diverses àrees i departaments de la Diputació. 

El Consell, nou membre de la Fundació Democràcia i Govern Local

Amb l’objectiu de fer una passa més en l’impuls al municipalisme i reforçar el pes del Consell de Mallorca com a institució de referència per als ajuntaments, la presidenta Cladera ha anunciat que el Consell s’integrarà, en qualitat de patró, a la Fundació Democràcia i Govern Local, un ens d’investigació, difusió i coneixement en matèria de règim local i insular a tot l’Estat.

«Som el primer consell insular que s’integra a aquesta fundació i això ens permet explicar i reivindicar les particularitats dels consell insulars com a institucions singulars, així com entrar en una xarxa estatal que treballa per reforçar l’impuls de la qualitat institucional dels governs locals i insulars». 

«Volem ser presents en tots els espais de feina, reflexió i difusió i la nostra incorporació a la Fundació també enriqueix aquesta xarxa de coordinació i suport integrada fins ara per 23 diputacions, dos cabildos i, a partir d’ara, un consell insular» ha conclòs.

La presidenta Cladera ha fet l’anunci després de mantenir una reunió amb el director de la Fundación Democràcia i Govern Local, Alfredo Galán, a la seu de la Diputació de Barcelona, qui ha posat de manifest la importància que la realitat insular, amb la seva especialitat i diferenciació, es reforci amb l'entrada del Consell a la Fundació.

La Fundació Democràcia i Govern Local va néixer l’any 2002 a iniciativa d’aquesta diputació i és presidida per Núria Marín. Té com a finalitat contribuir i donar suport a tot tipus d'actuacions i iniciatives per al coneixement, estudi, difusió i assessorament en matèria de règim local, així com a espai d’intercanvi on les diputacions, cabildos i consells puguin posar en comú les seves experiències i coordinar esforços per afavorir el desenvolupament de les seves funcions de cooperació i assistència a les entitats locals.

15.000€ per al manteniment de l’Espai Mallorca

La presidenta Cladera també visita l'Espai Mallorca a Barcelona, amb qui enguany, any de commemoració del desè aniversari d'aquest centre cultural des de la repressa de la seva activitat, s’ha recuperat la col·laboració institucional per part del Consell de Mallorca, mitjançant una aportació de 15.000€ a l’Associació Crits i Renou, l’entitat sense ànim de lucre que ho gestiona, amb l’objectiu de donar suport al seu manteniment. 

«Es tracta d’un espai de trobada entre Mallorca i Barcelona, que ajuda a difondre la cultura, tradició i història de Mallorca, i que fa una feina importantíssima per reforçar els vincles entre els dos territoris, especialment, entre la joventut. Mallorca és present a Barcelona gràcies a la seva feina i el Consell hi ha de ser donant-los suport» ha expressat Cladera. L’objectiu de la visita és, a més de refermar aquesta col.laboració, fer seguiment de l’agenda d’activitats i programació de l’Espai, que compta amb el suport del Consell, com són el primer Festival de Ball de Bot a Barcelona, i pròximament, els actes per celebrar el novè aniversari del nou Espai Mallorca.