Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell redactarà un pla de mobilitat de l’àrea metropolitana de Mallorca

El Consell redactarà un pla de mobilitat de l’àrea metropolitana de Mallorca

(31/08/2016)

Avui s’ha duit a terme la primera reunió de contacte entre el Consell, el Govern i els ajuntaments de Palma, Calvià, Llucmajor i Marratxí per començar a treballar en el Pla de mobilitat de l’àrea metropolitana de Mallorca. Un dels objectius principals del Pla és potenciar l’ús del transport públic.

El Consell de Mallorca posa en marxa la redacció del Pla de mobilitat de l’àrea metropolitana. Per aquest motiu, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb el regidor de Mobilitat de Palma, Joan Ferrer; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs, i el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles. També hi han participat altres membres d’aquests ajuntaments i representants de la Direcció General de Transports del Govern de les Illes Balears.

La intenció d’aquesta trobada ha estat tenir un primer contacte sobre com ha de ser el Pla de mobilitat de l’àrea metropolitana de Mallorca que haurà de donar solucions al trànsit que arriba a la capital i cercar fórmules per potenciar l’ús del transport públic.

Durant la reunió, s’ha decidit crear una comissió entre totes les administracions involucrades en la redacció del pla. A partir d’ara, els ajuntaments faran arribar a la institució insular un document en què s’exposin els problemes principals que tenen pel que fa a mobilitat als municipis i en la connexió amb Palma.

Entre les primeres idees que han sorgit, hi ha la necessitat de conscienciar la població de la importància d’usar el transport públic i de fomentar l’ús compartit de cotxes. També, s’ha parlat de fer més aparcaments dissuasius i de millorar la xarxa ciclista i per a vianants que connecten aquests municipis amb Palma.

A la reunió, també hi han assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el secretari tècnic del departament, Marc López.