Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta la remodelació del Parc de Bombers d'Artà per millorar-ne els serveis i l'eficiència energètica

El Consell presenta la remodelació del Parc de Bombers d'Artà per millorar-ne els serveis i l'eficiència energètica

(17/12/2018)

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns la remodelació del Parc de Bombers d'Artà per millorar-ne els serveis i l'eficiència energètica. El projecte contempla tres línies d'actuació: una reforma funcional, una rehabilitació energètica i una millora medioambiental.

La superfície útil del parc de Bombers s’ampliarà en 113,10 m2 millorant les zones de dormitori i gimnàs, despatx, magatzem i cotxera. En l’àmbit energètic per tal de millorar l’aïllament tèrmic es col·locarà per l’exterior roca de llana mineral en tot l’espai calefactat (espai habitable) per reduir les pèrdues tèrmiques a l’hivern i el guanys a l’estiu. La roca de llana mineral prové de la roca volcànica natural i té una resistència al foc natural.

A més, es retiraran els radiadors elèctrics i les dues bombes de calor, grans consumidors d’energia i s’instal·larà una bomba de calor aerotermos eficient de darrera generació, amb aerotermos. També està prevista la instal·lació d’un panell solar tèrmic de 2 m2 per aigua calenta sanitària (ACS) que cobrirà la demanda d’ACS en 300 litres.

Per últim, la millora medioambiental es durà a terme gràcies a la instal·lació d’una coberta vegetal i al nou sistema de recollida d'aigües pluvials. El parc actual encara no té boca d’incedins i amb aquesta obra el que es pretén és reutilitzar l’aigua de pluja amb un nou aljub 75 m³.

El preu de licitació del projecte és de 352.423 euros, el termini d’execució és de nous mesos i, si tot marxa al ritme previst es calcula que l'obra estigui acabada a finals de 2019, principis del 2020.

 

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha detallat que “aquest projecte segueix un model de gestió d’eficiència energètica i pretén que l’edifici s’adapti als canvis de la vida útil, que millori en la mesura del possible el canvi climàtic, que millori el confort de les persones que treballen en aquest parc i que se li doni major valor social al que és el parc dels bombers del municipi d’Artà”.

A més a més, Palomino ha aprofitat per agraïr “la col·laboració amb el batle d’Artà, el treball que han realitzat els tècnics del Consell de Mallorca, als tècnics de l’ajuntament d’Artà en l’àmbit de les llicències d’obres i les facilitats que ens han donat per realitzar aquest projecte i als bombers del parc d’Artà per la col·laboració, però sobretot per la paciència amb aquest projecte que s’inicià el 2016”.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha explicat que "volem ser dels primers en experimentar aquests projectes, per mostrar els nostres èxits i compartir coneixements". Font també ha destacat que amb “aquesta reforma s'espera reduir les emissions de CO2, millorar el confort dels usuaris, homogeneïtzar la temperatura interior i reduir el risc de condensacions intersticials per lluitar contra el canvi climàtic".

La cap del Servei d’Eficiència Energètica i Manteniment del Consell de Mallorca, Marta Sabater, ha explicar que “si el licitador encara està en fase de licitació, ens oferta un sistema de monitoratge, per anar seguint la temperatura que hi ha dia a dia al parc de bombers, ho posarem”.

 

A la roda de premsa que s'ha dut a terme a la Biblioteca Municipal Na Batlessa d'Artà, també hi ha assistit el batle d’Artà, Manolo Galán, qui ha destacat que “són projectes que a la cap i a la fi repercuteixen en el medi ambient”. A més, ha afegit que amb aquest projecte “s’acaben les paraules i es passen als fets”.