Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments de Llucmajor, Marratxí i Calvià

El Consell presenta el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments de Llucmajor, Marratxí i Calvià

(15/03/2019)

El Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca ha presentat aquest divendres el projecte «Smart Island Mallorca» als ajuntaments de Llucmajor, Marratxí i Calvià. El director insular de Modernització i Innovació del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, s’ha reunit amb el batle de Llucmajor, Gregori Estarellas; el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.

A Llucmajor s’instal·laran diferents punts d’informació turística, a més d’un control de visitants al far. També es posaran diversos punts de control de trànsit i aturades de bus intel·ligents. Així mateix, a Marratxí es posaran diferents punts d’informació turística, aturades de bus intel·ligents i una càmera per controlar el trànsit. Finalment, a Calvià s’instal·larà un control de visitants al far de cala Figuera i un altre al jaciment de la naveta Alemany. A més, es posaran dos aforaments fixos per controlar el trànsit, diferents punts d’informació turística i aturades de bus intel·ligents.


El projecte
«Smart Island Mallorca» és un projecte presentat pel Consell de Mallorca i finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant Red.es, una entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa.

L’objectiu de la iniciativa, que té un pressupost de 8.876.247,07 euros, és millorar la qualitat de vida dels habitants de Mallorca i dinamitzar l’activitat turística a través de múltiples actuacions en l’àmbit tecnològic. Aquestes es divideixen en sis grans àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, resiliència i govern obert.

L’«Smart Island Mallorca» preveu construir i posar en marxa una plataforma que permeti captar i gestionar la informació de l’illa i posar-la a disposició de la ciutadania en temps real. S’hi podrà accedir a través del lloc web, les aplicacions i aturades de bus intel·ligents, els panells d’informació turística i un portal de dades obertes.

També es pretén construir una plataforma turística multicanal que permeti no només donar continguts turístics, sinó també oferir a la persona usuària altres tipus de continguts del seu interès relacionats amb la seva activitat com a visitant de l’illa. L’objectiu de les actuacions de l’àrea de turisme és oferir a les persones que ens visiten informació a qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, a més de facilitar la coordinació entre les diferents oficines de turisme i amb la resta d’agents del sector turístic.

Més informació: https://smart.conselldemallorca.cat/inici