Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta el còmic «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees»

El Consell presenta el còmic «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees»

(05/03/2020)

Durant l’acte s’ha fet un minut de silenci en memòria de Maria José Varela

La sala de plens del Consell de Mallorca ha acollit avui horabaixa la presentació de la biografia il·lustrada «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees», un còmic amb guió de Nina Parrón basat en el llibre de David Ginard “Aurora Picornell (1912-1937). De la història al símbol” i il·lustracions de Beatriz Colom.

Es tracta d’un nou exemplar de la col·lecció de còmics de la iniciativa del Consell «Mallorca té nom de dona», que pretén recuperar i difondre la contribució de les dones a la societat mallorquina.

«Aurora Picornell ja va encetar el programa d’actes de la Diada de Mallorca i, ara, torna a protagonitzar el primer acte que hem organitzat des del Consell per commemorar el Dia Internacional de la Dona» ha apuntat la presidenta Catalina Cladera durant la presentació del còmic. «No és casualitat», ha dit, «Aurora Picornell representa l’esperit del 8M i de la societat que volem; igualitària, feminista, integradora, progressista i que garanteixi els drets de totes les persones».

A l’inici de l’acte, s’ha fet un minut de silenci en memòria de Maria José Varela, qui va ser la primera directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca i una figura de referència en el moviment feminista de Mallorca.

A la presentació del còmic, a més de les autores de la biografia il·lustrada, ha assistit la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Esports, Bel Busquets; la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, així com altres consellers i conselleres de la institució insular.