Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell posa en marxa un programa per ajudar als ajuntaments a elaborar el seu catàleg de camins

El Consell posa en marxa un programa per ajudar als ajuntaments a elaborar el seu catàleg de camins

(20/09/2017)

El programa serà efectiu de 2017 a 2010 i hi podran participar els ajuntaments que ho sol•licitin. Les tasques es duran a terme seguint els termes marcats als convenis de col•laboració

El Consell Executiu ha acordat l’aprovació d’un programa de catalogació de camins adreçat als ajuntaments de Mallorca pel període 2017-2020. L’objectiu és que la institució insular ajudi, a través de convenis de col·laboració, als consistoris que ho sol·licitin a elaborar els seus respectius catàlegs de camins públics ubicats dins els seus termes municipals.

 

Tots els ajuntaments interessats podran presentar la seva sol·licitud els vint dies hàbils posteriors a la publicació d’aquest acord del Consell Executiu al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha destacat que “continuem donant passes per fer de Mallorca un espai de tots. Durant anys hi ha hagut gent que s’ha apropiat del patrimoni col·lectiu. Això s’ha acabat. Els camins públics són de tots i totes i el nostre compromís és retornar-los a la ciutadania. En dos anys ja hem recuperat alguns d’ells i ara estaiem decidits a recuperar tots els vials que són de titularitat de pública i que encara estan tancats. Avui hem avançat una mica més en aquest objectiu i no aturarem fins a aconseguir-ho”.

 

Concretament, des del Departament de Medi Ambient es durà a terme la feina de recopilació la informació més gran possible sobre els camins existents dins els termes municipals, es recollirà la informació sobre l’estat actual de cada un dels camins (el que implica un treball de camp) i es sistemitzarà aquesta informació perquè sigui aprofitable per a la seva inclusió dins el planejament urbanístic i dins els inventaris de béns dels ajuntaments.

 

Per la seva part, els consistoris hauran de facilitar l’accés a la informació i, en el cas de ser necessari, el desenvolupament de treballs de camp per poder completar la informació de cada camí.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha recordat que “34 ajuntaments de l’illa ja tenen catàleg de camins i esperem que amb aquest programa d’ajudes la resta també els puguin tenir llests l’abans possible. Esperam que aprofitin aquesta ajuda del Consell, que reforça el nostre compromís amb els camins públics”.

 

Una vegada elaborats els catàlegs, el Consell de Mallorca els lliurarà als ajuntaments que seran els encarregats de dur a terme tota la tramitació legal exigida per a la seva aprovació definitiva i posterior inclusió en l’Inventari de Béns i en el planejament urbanístic.