Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell participa en la publicació de les targetes postals commemoratives amb motiu del IV Centenari de l'Oratori del Castell d'Alaró

El Consell participa en la publicació de les targetes postals commemoratives amb motiu del IV Centenari de l'Oratori del Castell d'Alaró

(22/04/2022)

La iniciativa promoguda per l'ajuntament i l'associació cultural Al Rum reprodueix en color fotografies del poble, del castell, de l'oratori i de Son Fortesa que es varen fer amb motiu del III Centenari.

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Humanitat declarat per la UNESCO, ha participat en la publicació de les targetes postals commemoratives amb motiu de IV Centenari de l'Oratori del Castell d'Alaró. La iniciativa promoguda per l'ajuntament alaroner i l'associació cultural Al Rum, reprodueix en color fotografies del poble, del castell, de l'oratori i de Son Fortesa que es varen fer amb motiu del III Centenari.

El director insular de Territori, Miquel Vadell, ha recordat que el Consell forma part de la Fundació del Castell d'Alaró, amb el Bisbat de Mallorca, i l'Ajuntament d'Alaró. És per això que «Territori no es va dubtar quan des de l'ajuntament i l'associació es va demanar la col·laboració del Consell per dur a terme la publicació d'aquestes fotografies», ha dit Vadell, que van en la mateixa línia que les que va publicar el llibre 'Refotografia del paisatge de la Serra de Tramuntana', també fet amb la col·laboració del Consorci Serra de Tramuntana.

Vadell ha destacat que la fotografia és una eina fonamental i ha assenyalat que l'Observatori del Paisatge fa feina en la creació d'un banc d'imatges. «És molt important per gestionar el present conèixer el passat. A part de donar una visió històrica és fonamentalment una eina de futur».

A l'acte de presentació que ha tengut lloc aquest divendres al teatre d'Alaró hi ha assistit Vadell juntament amb Kolau Lluca i Andreu Quintana, que han explicat el procés de les fotografies, el president de l'associació, Gabriel Campins, Andreu Mateu, historiador i soci d'Al Rum.

El conjunt de les 24 postals es podran aconseguir el dissabte, dia 23, a la Fira del Llibre de la plaça Sebastià Jaume i el Dia de l'Àngel, el diumenge 24, al Castell.