Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell participa en la línia extraordinària del Govern i ISBA per injectar liquiditat a pimes i autònoms

El Consell participa en la línia extraordinària del Govern i ISBA per injectar liquiditat a pimes i autònoms

(26/05/2020)

L’aportació de la institució insular incrementa en 24 milions el finançament a l’abast d’empreses amb activitat a Mallorca afectades pels efectes de la Covid-19

El Consell de Mallorca participa en la línia extraordinària del Govern de les Illes Balears i la societat de garantia recíproca ISBA per a facilitar l’accés al crèdit i injectar liquiditat a micro, petites i mitjanes empreses i autònoms amb activitat a les Illes Balears. L’aportació de la institució insular incrementarà en 24 milions d’euros el finançament que es posa a l’abast de pimes i autònoms, fins ara de 100 milions d’euros i que ja estava previst augmentar de moment fins els 200 milions d’euros.

Aquest acord potencia a l’àmbit de l’illa de Mallorca la línia extraordinària creada fa dos mesos, que facilita finançament a pimes i autònoms dels diversos sectors afectats per l’impacte social i econòmic de la Covid-19, i s’articularà mitjançant un conveni de col·laboració entre el Govern, el Consell de Mallorca i ISBA SGR, una fórmula que també està oberta a incorporar la participació de la resta de consells insulars.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han oficialitzat l’acord al Consolat de Mar amb el president d’ISBA SGR, Eduardo Soriano, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez. Aquesta línia extraordinària s’emmarca en el Pacte Autonòmic per a la Reactivació i la Transformació Social i Econòmica de les Illes Balears i en l’objectiu de sumar esforços entre totes les administracions per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi generada per la Covid-19.

Durant l’acte, s’ha destacat aquesta tasca de coordinació entre les diverses administracions per tal d’aprofitar els recursos al màxim per fer front als efectes de la pandèmia, i també la feina i els resultats de les línies d’ISBA per donar suport a pimes i autònoms, donat que fins ara ja s’han aprovat prop de 1.000 operacions de crèdit –en concret 970 operacions- que han suposat una injecció de més de 100 milions d’euros al conjunt de les illes.

La línia extraordinària Covid-19 impulsada pel Govern i ISBA facilita l’accés a finançament bancari en condicions molt avantatjoses a pimes i autònoms per l'efecte multiplicador de l’acció de govern, ja que les operacions acceptades queden avalades en un 100% i el Govern –i a partir d’ara en una part també el Consell- assumeix el cost dels interessos i dels avals d’ISBA.

Amb la seva participació, el Consell de Mallorca contribuirà amb 2,1 milions a cobrir aquests costs, i la major dotació de la línia, en 24 milions, que s’aconsegueix per la seva aportació, tindrà com a beneficiaris les empreses –especialment microempreses- amb activitat a l’àmbit de l’illa de Mallorca. L’aportació global del Consell mitjançant aquest acord és de 4 milions, ja que s’inclouen 1,8 milions destinats al fons de provisió tècnica d’ISBA per recolzar la solvència de la societat de garantia recíproca.

 

Pla de reactivació social i econòmica Mallorca Reacciona

 

La participació del Consell de Mallorca en aquesta línia de finançament mitjançant una aportació econòmica és una de les mesures incloses al Pla de reactivació social i econòmica “Mallorca Reacciona”, al qual destinarà 89 milions d’euros. D’aquests, 20 milions es destinen a accions de suport, sosteniment i impuls de l’activitat econòmica, autònoms i pimes i d’altres més específiques per sectors com ara el turisme, la cultura, el producte local i comerç.

Entre altres mesures, el Consell destina 800.000 euros a la creació de dues línies d’ajuts directes autònoms i microempreses de Mallorca, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç; posa en marxa punts d’informació i assessorament per aquest col·lectiu a tots els municipis amb menys de 20.000 habitants, mitjançant l’habilitació de 20 agents de suport als municipis, que ajudaran els professionals a gestionar i tramitar ajuts, adaptar-se a protocols i altres qüestions; destina 500.000 euros a ajuts directes per a autònoms i pimes del sector cultural i altres accions dirigides al teixit productiu de Mallorca.