Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell participa a la Trobada Ibèrica de Gestors de Patrimoni Mundial

El Consell participa a la Trobada Ibèrica de Gestors de Patrimoni Mundial

(29/03/2017)

Aquesta trobada uneix a gestors de Patrimoni Mundial d'Espanya i Portugal per debatre i compartir experiències. El tema d'aquesta edició és l'impacte del turisme en el Patrimoni Mundial.

Una delegació del Consell de Mallorca, encapçalada pel president Miquel Ensenyat, ha participat a la VI Trobada Ibèrica de Gestors de Patrimoni Mundial que s'ha celebrat al Museu de les Peregrinacions a Santiago de Compostela. Aquesta trobada reuneix a responsables de la gestió dels distints béns i paisatges culturals que són Patrimoni de la Humanitat a Espanya i Portugal. A aquesta trobada també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.
Ensenyat també ha aprofitat l'ocasió per mantenir contactes i reunions amb altres membres de l'Aliança de Paisatges Culturals Patrimoni Mundial. Es tracta d'una entitat que està formada pels distints paisatges culturals que tenen el reconeixement de la UNESCO i que es varen agrupar per poder tenir més pes en àmbits estatal i internacional. Ensenyat va ser elegit també president de l'Aliança el passat mes de desembre. Alguns dels paisatges culturals que formen part de l'Aliança són la serra de Tramuntana, Aranjuez, l'Alhambra de Granada i el Palmeral d'Elx, entre d'altres.
La jornada d'avui ha estat centrada en l'impacte que pot tenir el turisme sobre el Patrimoni Mundial. Hi ha hagut distintes ponències per exposar la tasca que es fa des de la UNESCO per analitzar les problemàtiques i les oportunitats dels visitants que reben aquests indrets. A continuació, s'han analitzat els casos d'Elvas, Còrdoba, Guimaraes i Conca.
Aquesta trobada l'organitza el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i compta amb el suport la de Xunta de Galicia i de l'Ajuntament de Santiago de Compostela. Està previst que, a finals d'enguany, es dugui a terme un encontre a Mallorca.