Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell no renuncia a explorar totes les alternatives per mantenir i garantir l'explotació de l’hipòdrom de Manacor

El Consell no renuncia a explorar totes les alternatives per mantenir i garantir l'explotació de l’hipòdrom de Manacor

(10/01/2019)


El Consell de Mallorca continua cercant una solució per poder seguir gestionant a través de l'Institut de l'Esport Hípic l'Hipòdrom de Manacor. La institució insular no renuncia a explorar totes les possibilitats i alternatives per mantenir i garantir l'explotació d'aquest recinte, l'activitat del qual es remunta a l'any 1960. En aquest context, el president del Consell, Miquel Ensenyat ha explicat avui durant el ple ordinari del mes de gener que la intenció de la institució ha estat sempre mantenir la gestió. "No volem deixar de gestionar l'Hipòdrom de Manacor. Aquesta sempre ha estat la nostra intenció, i per això, hem actuat per garantir que l'explotació sigui amb totes les garanties legals i jurídiques".

De fet, segons Ensenyat, "les xifres avalen aquesta voluntat política". En concret, la inversió feta des del Consell els darrers tres anys en aquestes instal·lacions "s'ha multiplicat amb escreix comparada amb la inversió feta el passat mandat". En concret, s'ha passat de poc més de 142.000 euros a prop de 378.000 euros. Una situació molt semblant a la de l'hipòdrom de Son Pardo que ha passat de rebre 512.000 euros a 994.000 euros. En ambdós casos, la partida destinada pel Consell ha duplicat les xifres respecte a l'anterior mandat.

Precisament, el President del Consell, Miquel Ensenyat, s'ha reunit aquest dimecres amb la batlessa de Manacor amb l'objectiu de valorar la situació actual i estudiar de manera conjunta la continuïtat del trot al Llevant de l'illa, sota la gestió de l'IEH. Un encontre que ha tengut lloc després dels dubtes sorgits sobre la titularitat municipal de l'hipòdrom. Dels 600 títols de propietat, l'Ajuntament en té 224, adquirits el 1983 en segona subhasta en desaparèixer la societat de carreres de trot, que gestionava les curses de trot. Com que no disposa de la resta de títols, el consistori no pot fer legalment la cessió al Consell per a la seva explotació. Segons Ensenyat "es tracta de solucionar una irregularitat que, tot i ser de l'ajuntament, nosaltres volem ajudar a resoldre des del Consell. L'objectiu final és mantenir la gestió i l'activitat. En aquest camí, la nostra col·laboració és absoluta."

El president s'ha traslladat a Manacor acompanyat del conseller Joan Font i el gerent de l'IEH, Jaume Ramis. Tots tres han traslladat a la batlessa la predisposició a trobar una solució satisfactòria. De moment, a instàncies del Consell s'ha fixat una reunió bilateral de caràcter tècnic amb la idea de trobar una solució. A la reunió hi haurà personal tècnic i jurídic de les dues institucions.