Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell manté la feina conjunta amb els ajuntaments per a una reobertura turística segura i definitiva

El Consell manté la feina conjunta amb els ajuntaments per a una reobertura turística segura i definitiva

(13/04/2021)

La presidenta i el batle de Llucmajor s’han reunit amb representants del sector hoteler de s’Arenal

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’han desplaçat a s’Arenal per reunir-se amb el batle de Llucmajor, Éric Jareño, i el regidor de Turisme, Ginés Sáez, per tractar temes relacionats amb la promoció turística del municipi. De fet, la visita ha servit també per mantenir una trobada amb una vintena de representants del sector hoteler del municipi.

Amb aquestes visites als municipis de l'illa, la presidenta Cladera i l’equip de Turisme del Consell estan implementant un procés d’escolta activa del sector turístic, per avaluar la situació i previsió de reactivació turística i, alhora, exposar l'estratègia de promoció duita a terme per la institució insular.

"Feim feina per obrir de manera segura i definitiva, per això és tan important fer una desescalada progressiva i sense presses per no haver de tornar enrere" ha dit la presidenta Cladera. "L'objectiu és poder iniciar la reobertura al juny, condicionat per la situació als mercats emissors i a mantenir el control de la pandèmia. La gent té ganes de viatjar i tant Mallorca com Llucmajor no han perdut atractiu com a destinació turística"

La presidenta també ha posat de relleu «la feina que hem estat fent totes les administracions: Estat, ajuntament, Consell i Govern. Des de la institució insular duim 30 milions d’euros en ajudes gestionats i pràcticament 20 ja pagats». Es tracta d’un esforç públic sense precedents per protegir famílies, empreses, autònoms i treballadors, també al sector turístic i serveis, dels més afectats per la pandèmia. 

Per la seva banda, el batle Jareño ha parlat de la necessitat de contacte amb els col·lectius de la zona madura de Llucmajor, i de fer-los costat, ja que «som empàtics amb la situació que estan tenint tan difícil». «Totes les institucions hem de fer esforços per ajudar i escoltar les preocupacions del sector per poder sortir d’aquesta situació el més aviat possible», ha afegit. Per això, ha destacat el diàleg constant i el consens en una situació com la provocada per la pandèmia de la covid-19, per tal de preparar conjuntament una reobertura segura.
 
Promoció turística dels municipis de Mallorca

Des de la Fundació Mallorca Turisme s’ha aprovat un complet pla d’actuació per reforçar la marca Mallorca als principals mercats emissors, que inclou la coordinació amb el sector, així com la realització d’iniciatives en col·laboració (per exemple, accions de promoció conjuntes a través del comarqueting). Els eixos fonamentals que seguiran totes i cadascuna de les actuacions que es duguin a terme seran la projecció de Mallorca com a destinació segura, sostenible i adaptada a les innovacions que la intel·ligència tecnològica aporta per tal d’estar en primera línia de sortida tot d’una el sector turístic es reactivi.

Entre altres actuacions, la Fundació compta amb una estratègia de màrqueting i amb agències de comunicació en origen, i està potenciant les xarxes socials promocionals i consolidant les actuacions per consolidar l’illa com a destinació de turisme cinematogràfic a través de la Mallorca Film Commission. 

Així mateix, la Direcció Insular de Turisme publicarà una convocatòria de subvencions de 450.000 euros per als ajuntaments de Mallorca per, entre altres accions, redactar un pla estratègic de turisme; crear destinacions intel·ligents amb ajudes d'eines TIC i pàgina web, app turística o xarxes socials; establir rutes o recorreguts recolzats amb eines digitals com ara vídeos, geolocalització, imatges, punts d'interès; i reforçar la xarxa WiFi pública a les zones turístiques més visitades.