Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell lliura la Gota d’Oli més olímpica

El Consell lliura la Gota d’Oli més olímpica

(26/10/2016)

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha presidit l’acte de lliurament dels premis Gota d’Oli de Mallorca en un acte que s’ha celebrat a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia. Enguany, els guardonants han estat els olímpics i paralímpics mallorquins que competiren en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Un any més, el Consell de Mallorca ha lliurat els premis de la Gota d’Oli de Mallorca. Enguany, és l’onzena edició dels guardons que va iniciar el Consell Regulador de l’Oli de Mallorca. L’objectiu d’aquests premis és difondre i promocionar el consum de l’oli de la nostra terra. 

Els premiats en aquesta edició han estat els olímpics i paralímpics mallorquins que demostraren unes grans capacitats en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, disputats el passat mes d’agost:

 • Rafel Nadal, medalla d’or en la categoria de dobles masculins de tennis. Ha recollit el premi el seu padrí jove, Joan Parera. 

 • Rudy Fernández, bronze de bàsquet. Ha recollit el premi son pare, Rodolfo Fernández. 

 • Alexandre Abrines, medalla de bronze de bàsquet. Ha recollit el premi sa mare, Arantxa Redondo. 

 • Marcus Cooper, or olímpic en la prova de caiac individual K1 de 1.000 metres.

 • Sete Benavides, quart classificat a la prova de piragüisme esprint C1 de 200 metres.
   
 • David Bustos, 7è classificat a la final olímpica d’atletisme de 1.5000 metres. Ha recollit el premi son pare, José Bustos.
   
 • Mario Mola, 8è classificat al triatló masculí. Ha recollit el premi son pare, Jaime Mola. 

 • Joan Munar, 4t classificat als 400 metres llisos de la classe T12. Ha recollit el premi el president del club d’atletisme S’Esclat, Alfonso Crespí. 

 • Sergi Roig, 9è a la regata de vela de la classe SKUD 18. 

 • Violeta del Reino, 9a a la regata de vela de la classe SKUD 18. 

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha presidit l’acte i ha remarcat que “l’oli d’oliva és la base de la dieta mediterrània, i aquesta és Patrimoni de la Humanitat, com també ho és la serra de Tramuntana. La gota d’oli és una part de la nostra identitat com a poble”. 

Pel que fa als esportistes que enguany han rebut el reconeixement, Bonet els ha assegurat que “són l’exemple per a la nostra joventut. Podem deixar consciència dels vostres mèrits, que també sentim com a nostres”. 

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha animat als guardonats a “ajudar-nos a promocionar la nostra medalla d’or, que és l’oli”. Abans, el president de la Denomincació d’Origen Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas, ha dit que “els nostres esportistes saben molt de sacrifici i esforç. Per això, els hem volgut reconèixer perquè són embaixadors d’un estil de vida saludable on l’oli d’oliva hi té un paper molt important”.  

A l’acte, també ha intervingut el glosador Mateu Matas, Xurí, i una representació de glosadors de Mallorca. Cada un ha interpretat una glosa que ha deixar versos com “un regalimet d’oli és un regalim de vida”. 

A la Capella de La Misericòrdia, hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard; la directora insular de Presidència i Relacions Institucionals, Elena Ramis, entre d’altres autoritats.