Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell lliura la Gota d’Oli

El Consell lliura la Gota d’Oli

(25/10/2017)

Enguany s’ha premiat l’assaig PREDIMED (Prevenció amb dieta mediterrànea) , el major estudi que s’ha dut a terme sobre nutrició a Espanya.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha presidit l’acte de lliurament dels premis Gota d’Oli de Mallorca que concedeixen la institució insular i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. L’objectiu d’aquests premis és difondre i promocionar el consum de l’oli de la nostra terra.  Enguany s’ha prenmiat l’assaig PREDIMED (Prevenció amb dieta mediterrànea)), el major estudi que s’ha dut a terme sobre nutrició a Espanya i finançat per Ciber OBN de l'Institut Carles III.   D’aquesta manera, el Consell reconeix la important contribució que aquest estudi fa en la promoció del concepte integral de salut i dels beneficis de productes com l’oli de Mallorca.

En aquest ambiciós estudi que ha premiat el Consell de Mallorca han col·laborat més de 90 investigadors dels principals grups de nutrició espanyols, entre els quals es troba el de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears sota la direcció científica del doctor Miquel Fiol.

Es tracta d’una investigació que ha derivat esten altres com ara els que han evidenciat les propietats del consum de l’oli d’oliva verge extra en la prevenció de malalties com la diabetis tipus 2, càncer de mama, retinopatia diabètica i obesitat, entre d’altres. Tot plegat, fa de l’estudi una eina bàsica per avaluar els efectes de la Dieta Mediterrània a la prevenció primària de malalties cròniques, sobre tot les cardiovasculars.

Durant l’acte, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha lloat l’oli produït a Mallorca i ha apel·lat a impulsar la producció i el consum. Ensenyat ha lligat aquest producte a la idiosincràsia propia de l’illa i ha recordat que “es tracta d’una herència dels nostres avantpassats que cal conservar. Les oliveres centenàries i l’oli que s’elabora a partir d’elles són en bona part la nostra manera d’entendre la vida. O hi ha algú que l’entengui sense un bon pamboli?”, ha recalcat.

A l’acte de llirament del XII premi Gota d'OLitambé han assistit el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet  qui ha destacat "l'èxit de l'oli de Mallorca. No només aqui. És un càs d'èxit també a l'exterior que demostra ser un producte de qualitat". També hi ha assistit el Conseller d’Agricultura del Govern, Vicenç Vidal.