Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell ja ha sol·licitat formalment al Govern central les subvencions per les inundacions de Llevant

El Consell ja ha sol·licitat formalment al Govern central les subvencions per les inundacions de Llevant

(02/10/2019)

El cost total de les obres d’emergència va ser de més de 23,4 milions d’euros i, segons la convocatòria, l’ajuda estatal en cobrirà el 50 %

El Consell de Mallorca ja ha formalitzat la sol·licitud per rebre les ajudes que ha de concedir l’executiu central pels danys ocasionats per la torrentada del 9 d’octubre de 2018 i que va afectar els municipis de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, Son Servera, Manacor i Capdepera.  

L’Estat es va comprometre a sufragar el 50 % del cost dels projectes de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions públiques, de titularitat dels municipis afectats o de les carreteres del Consell de Mallorca, que va ser la institució que més va invertir per fer front a les despeses ocasionades pels desperfectes patits a la xarxa viària i als ponts. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que «hem estat àgils a l’hora de presentar tota la documentació que es requeria per a la subvenció i, a partir d’ara, estarem molt atents que el ministeri respongui de manera ràpida i positiva, ja que no pot ser d’una altra manera». 

Sevillano ha destacat que «davant situacions de catàstrofe com la que es va produir al Llevant de Mallorca ara fa un any, les administracions han de donar solució als problemes de la gent de manera immediata. El Consell va fer i continuarà fent aquesta tasca. Confiam que el ministeri faci el mateix».

Les inundacions que varen afectar el Llevant mallorquí ara fa un any varen obligar a tallar el trànsit a desset carreteres. En total, la institució insular va assumir vint-i-tres actuacions a les vies afectades. El cost total de les obres va ser de 23.421.990 d’euros. En concret, el Consell de Mallorca ha de rebre del Govern espanyol 11.710.995 d’euros; Sant Llorenç des Cardassar, 6.802.384; Artà, 692.029 euros; Manacor 673.365, Capdepera, 450.362 i Son Servera, 161.232.