Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell invertirà més de 2,4 milions d'euros per millorar la xarxa viària de Manacor

El Consell invertirà més de 2,4 milions d'euros per millorar la xarxa viària de Manacor

(30/09/2019)

La presidenta Cladera ha visitat avui el municipi, a on l'ajuntament ha avançat un acord amb relació a la gestió pública de l'Hipòdrom

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha desplaçat avui de matí a Manacor, a on ha mantingut reunions de feina amb el batle, Miquel Oliver i membres de l'equip de govern municipal, així com amb entitats socials i esportives del municipi.
Durant la trobada, la Presidenta i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han concretat les inversions que durà a terme el Consell de Mallorca durant els pròxims mesos. "Començarem ja l'any 2020 amb una previsió d'executar projectes per un valor de 2,4 milions d'euros, però també hi ha una planificació de legislatura per dur endavant altres projectes de millora de les infraestructures que canviaran la fesomia de Manacor i les principals vies d'entrada i sortida del municipi" ha apuntat Cladera.


Entre els projectes que la institució insular té previst executar al municipi els pròxims mesos hi ha la incorporació d'un carril zero o d'accés directe a la rotonda d'entrada del polígon industrial de la carretera de Manacor (Ma-15) en sentit Palma, amb un pressupost de 300.000 €, que millorarà la fluïdesa del trànsit en aquest punt, que suporta una intensitat mitjana diària de 21.877 vehicles. També s'optimitzarà el vial cívic per a ciclistes i vianants i es millorarà la il·luminació amb fanals LED per reduir el consum elèctric i les emissions de CO², a més de proporcionar més seguretat a bicicletes i vianants. L'actuació tindrà 3,5 metres d'ample, 352 de llarg i un cost de 100.000 €. Un altre projecte, valorat en 850.000 €, és el condicionament de la carretera vella de Sant Llorenç (Ma-4100), ampliant la via i suavitzant revolts. També es farà un vial cívic de connexió entre el Passeig del Ferrocarril i la via verda per major seguretat dels vianants. Per últim, es preveu reforçar el ferm del tram de la MA-15 que uneix Manacor amb Felanitx. El cost de l'actuació és de 1.570. 000 €.

Des del consistori també s'ha traslladat a la presidenta quina és la situació actual a l'Hipòdrom de Manacor. "Ara mateix estam en disposició de preveure que es complirà el termini i finalment podrem donar continuïtat al conveni de gestió amb l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca i garantir així les inversions de millora que hi ha previstes", ha avançat el batle. Aquesta circumstància suposaria poder firmar el conveni entre l'Ajuntament i l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca per tal de garantir la continuïtat de la gestió pública i dur a terme les reformes i dinamització necessàries en aquesta instal·lació. Cladera i Oliver, acompanyats pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el gerent de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías, s'han reunit amb membres de la Federació Balear de Trot i usuaris de l'Hipòdrom de Manacor.

Per altra banda, l'ajuntament també ha manifestat la seva voluntat d'
incorporar-se al Servei Integral d'Atenció a Domicili dirigit a persones majors i amb dependència, perquè més usuaris puguin gaudir d'aquest projecte que l'IMAS vol implantar a tots els municipis de Mallorca. En aquest sentit, des de la Direcció Insular de Promoció Sociocultural, s'ha informat els usuaris del casal "Ses Aules", cedit pel Consell a l'Ajuntament, de la posada en marxa de la Targeta Gran i el compromís del Consell d'impulsar el Consell de Majors i de crear consells comarcals i municipals perquè siguin òrgans de consulta a l'hora de planificar les polítiques públiques d'envelliment.