Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell implantarà noves mesures dissuasives per evitar aparcaments irregulars a l’entorn de Cala Varques

El Consell implantarà noves mesures dissuasives per evitar aparcaments irregulars a l’entorn de Cala Varques

(19/06/2020)

Es col·locaran barreres de fusta i s’instal·larà senyalització horitzontal i vertical advertint de la prohibició d’aturar i aparcar en un total de 4 quilòmetres.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, en coordinació amb l’Ajuntament de Manacor, implantarà una sèrie d’actuacions a l'entorn de Cala Varques per evitar estacionaments irregulars als vorals de la carretera que uneix els nuclis de Porto Cristo amb Portocolom (Ma- 4014). 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat davant la Comissió Municipal que s’ha celebrat aquest divendres al consistori manacorí les mesures que començaran a implantar-se les pròximes setmanes. Sevillano, ha insistit que aquestes actuacions es fan “en benefici de la seguretat vial i per evitar l’estacionament irregular dels vehicles i posar fi al perill que aquesta pràctica comporta”. 

En concret, es col·locarà senyalització vertical advertint de la prohibició d’aturar i aparcar i es pintarà senyalització horitzontal groga a la via. Ambdues actuacions es duran a terme en un radi de 4 quilòmetres, des del quilòmetre anterior i el posterior a l’encreuament de Cala Varques i en ambdós sentits. 

La tercera mesura dissuasiva consistirà en la instal·lació barreres de fusta per a evitar aparcaments irregulars als vorals d’aquesta part de la carretera. Fet que impedirà de manera física l’aparcament en tot aquest tram de via i evitarà accidents per distracció i col·lapses. 

“La intenció no és que no es pugui accedir a Cala Varques, però sí que pensam que hem de canviar l’accés als indrets amb alt valor mediambiental i paisatgístic de la nostra illa”. Ha explicat el conseller insular que, a més, ha afegit que “no podem permetre la massificació de vehicles en llocs con aquest, per això apostam per un accés mediambiental sostenible”. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, que ha destacat l’excel·lent coordinació entre les dues institucions, ha agraït l’aplicació d’aquestes actuacions que estaran enllestides a finals del mes de juliol. El cost de les actuacions és de 45.000€.