Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i l’Ajuntament de Marratxí signen el conveni per cedir els terrenys per al nou accés al polígon

El Consell i l’Ajuntament de Marratxí signen el conveni per cedir els terrenys per al nou accés al polígon

(06/03/2020)

Està previst que les obres comencin el mes d’abril i tenen un termini estimat de quatre mesos.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han signat avui el conveni per a la cessió dels terrenys municipals on s’ha d’obrir el nou accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca (Ma- 13).

El conseller insular ha assegurat que «amb la posada en marxa d’aquest projecte donam resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona i de les persones usuàries del polígon, ja que tots els vehicles que volen accedir des de Palma han de circular enmig d’una zona residencial. Un fet que genera inseguretat i molèsties a residents i conductors». A més de millorar la seguretat vial, ha destacat que «el nou enllaç descarregarà de manera notable el trànsit de la zona». Per la seva banda, el batle de Marratxí s'ha mostrat molt satisfet que el projecte es dugui a terme. 

Està previst que les obres comencin el mes d’abril i tenen previst un termini d’execució de quatre mesos. El Consell va adjudicar el projecte a l’empresa Melchor Mascaró per un cost d’1.448.465 d’euros.

Amb aquest nou accés, els vehicles procedents de Palma tindran un enllaç directe al polígon i un altre de sortida en direcció cap a Inca. L’entrada al polígon serà al quilòmetre 5,5, a l’alçada del camí de Muntanya, que passa per sota de l’autopista, i connectarà amb la zona industrial pel carrer Teixidors.

Les persones residents de la urbanització de Son Ramonell es veuran també beneficiades pel projecte ja que tindran un accés directe des de l’autopista a les seves cases, així com una sortida per dirigir-se als pobles del Raiguer.

A més, el projecte preveu l’execució d’un pas per a vianants (d’1,5 metres i amb una tanca de protecció) i altres millores al camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut ubicat a Son Ramonell i que passa per sota de l’autopista.

Després de signar el conveni, l’equip del departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell i del consistori marratxiner han visitat els terrenys del nou enllaç al polígon, les obres del Torrent Gros i el camí vell de Bunyola.