Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i Educació acosten la Serra als centres educatius

El Consell i Educació acosten la Serra als centres educatius

(14/09/2016)

El conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears i la consellera de Territori i Infraestructures han signat un protocol pel qual es potenciarà la serra de Tramuntana a les escoles de Mallorca.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, Martí March, han signat un protocol d’intencions entre ambdues institucions per promoure la serra de Tramuntana als centres educatius. En concret, els centres podran participar en el Programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-17.   

Segons la consellera Garrido, «és una passa més per complir amb el Pla de gestió de la serra de Tramuntana. La UNESCO ens va recomanar, al darrer informe, que hem d’entrar més dins l’àmbit educatiu. Així, acostam els valors que feren la Serra Patrimoni Mundial de la UNESCO. A més, la Serra ofereix tantes oportunitats per treballar-la que es pot tenir en compte a totes les assignatures». 

El conseller Martí March ha agraït la implicació de la institució insular i ha explicat que «ens interessa una escola arrelada al territori i aquesta iniciativa fa que s’arreli a la realitat nostra com és la serra de Tramuntana. Els valors que es transmeten fan possible la convivència i la sostenibilitat de la nostra terra».

D’una banda, des del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial es facilitarà que l’alumnat de Mallorca pugui visitar la Serra. En aquest sentit, el consorci finançarà el transport escolar de l’escola fins a l’indret de la Serra que es vulgui visitar. A més, també oferirà la possibilitat de quedar en un refugi i el cost de l’estància (menjades i allotjament) anirà a càrrec del Consorci.

D’una altra banda, també es fomentarà un programa de formació per a professorat, relacionat amb la declaració de la Serra patrimoni mundial de la humanitat, durant tot el curs. Vint centres seran seleccionats per dur-lo a terme.

Aquest programa es desenvolupa mitjançant la col·laboració del Servei de Formació del Professorat, el Servei d’Innovació Educativa i el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i promou la metodologia d’aprenentatge servei dins el currículum dels centres educatius, en el marc de la serra de Tramuntana, per afavorir l’establiment de xarxes comunitàries amb responsabilitat social.

A la signatura, també hi han assistit el responsable del Consorci Serra de Tramuntana, Pep Bernales, i la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda.