Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i Delegació del Govern aniran junts a Madrid per reclamar els 28,7 milions del Conveni de Carreteres

El Consell i Delegació del Govern aniran junts a Madrid per reclamar els 28,7 milions del Conveni de Carreteres

(20/04/2017)

El president Miquel Ensenyat i la consellera Mercedes Garrido s’han reunit avui amb la Delegada del Govern, Maria Salom, qui s’ha compromès a reclamar al Govern d’Espanya els doblers que li pertoquen a Mallorca.

El Consell de Mallorca i la Delegació del Govern de les Balears han acordat avui la seva intenció de formar un front comú per tal de reclamar al Ministeri de Foment els 28,7 milions d’euros pendents del Conveni de Carreteres que corresponen a Mallorca de cara al 2017 i que no estan contemplats als Pressupostos Generals de l'Estat, presentats recentment.

 

L’acord s’ha anunciat avui després de la reunió entre la Delegada del Govern, Maria Salom, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, els quals han informat que acudiran junts el proper 4 de maig a la reunió bilateral que tendrà lloc a Madrid amb l’objectiu de reclamar al Govern d’Espanya que compleixi amb la partida d'aquest any prevista en el Conveni de Carreteres.

 

En aquest sentit, des del Consell reclamen que el Govern d’Espanya torni a pressupostar els 28.738.060 euros que li pertoquen a Mallorca, enguany, per complir amb el Conveni de carreteres entre el Consell de Mallorca i el Govern estatal.

 

El president Miquel Ensenyat ha apuntat que “alguns dels projectes de carreteres importants de Mallorca pengen d’un fil sense aquests 28,7 milions d’euros, i dia 4 de maig anirem a Madrid a reclamar que el Govern d’Espanya els incorpori als seus pressuposts generals”.

 

Per la seva part, la consellera Mercedes Garrido ha destacat que “El Consell de Mallorca té obres previstes per valors d’uns 125 milions d’euros de cara als anys 2018, 2019 i 2020, per tant, els doblers del Conveni de Carreteres són imprescindibles per poder afrontar amb garanties aquestes inversions”.