Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell finança la meitat de les activitats de lleure educatiu que s'organitzen als municipis de Mallorca.

El Consell finança la meitat de les activitats de lleure educatiu que s'organitzen als municipis de Mallorca.

(13/12/2022)

El conseller Jaume Alzamora inaugura "La Mirada", primera trobada d'agents del lleure educatiu de l'illa

El Consell de Mallorca, a més dels seus programes de campaments de la Victòria o l’Acampasesport, finança el 40 % de les activitats de lleure educatiu s'organitzen a Mallorca. Així ho ha explicat avui el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local durant la inauguració de "La Mirada", la primera trobada d'agents de lleure educatiu celebrada en el marc de L'Any Europeu de la Joventut. Durant la jornada inaugural, el conseller ha detallat que dels 50 municipis amb programació de lleure educatiu, una vintena són finançats per la institució insular.

Alzamora ha defensat el compromís del Consell amb el sector del lleure educatiu i ha afirmat que la jornada suposen "una primera passa per a posar en comú idees, per reflexionar junt i des d'un aprenentatge col·lectiu començar a desplegar una legislació que era absolutament necessària" la Llei de Lleure Educatiu aprovada la setmana passada pel Parlament.  D'acord amb Alzamora "era necessària perquè el lleure educatiu afecta al voltant de 44.000 infants i joves oferint una experiència molt enriquidora en la trajectòria vital d'una persona, afavorint una millora de la convivència i promovent la construcció d'un model de ciutadania compromesa amb els altres".

En aquest context, el conseller ha assegurat que des de l'administració "no podem renunciar a tot això i per això, aquesta jornada pretén tenir continuïtat en el temps per a ser un espai anual d'encontre i formació entre els diferents actors i agents implicats". Així, entitats juvenils de lleure, professionals, empreses i escoles de formació han participat en una jornada de treball emmarcada en l'aprovació de la Llei del Lleure educatiu de les Illes Balears, el seu futur desplegament i que pretén impulsar el treball per a la per millorar les condicions socials de les persones joves, perquè puguin assolir competències personals i professionals que impulsin l'autonomia i la participació en tots els àmbits socials.