Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell exposa per primera vegada totes les peces candidates a una edició dels Premis d’Artesania de Mallorca

El Consell exposa per primera vegada totes les peces candidates a una edició dels Premis d’Artesania de Mallorca

(29/03/2022)

La mostra, de 25 peces, s’ha inaugurat avui a La Misericòrdia i estarà oberta fins al dissabte a la Misericòrdia, coincidint amb els Dies Europeus de l’Artesania

El Consell de Mallorca ha inaugurat la I Exposició Premis d’Artesania de Mallorca, que mostrarà totes les peces presentades a l’edició de 2021 dels guardons al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, la directora d’Artesania, Marta Català, i amb la majoria de professionals artesans que presentaren la seva candidatura, inclosos els cinc guanyadors. 

La mostra consta de 25 peces d’oficis artesans molt diferents, des de bijuteria, joieria i argenteria, ceràmica, teixits o cuir fins a instruments musicals i vidre, o productes herbolaris i d’alimentació, a més d’un projecte d’escola artesana. 

És la primera vegada que el Consell dedica una exposició a totes les peces presentades als Premis d’Artesania de Mallorca, cosa que «demostra que som en el camí de donar valor a l’artesania de l’illa i no tornarem enrere», ha dit el conseller Alzamora. «És un sector que enriqueix el nostre teixit empresarial i productiu, i alhora preserva oficis tradicionals. Mereix el nostre suport, tant en la millora de la competitivitat com amb la difusió i promoció dels oficis i dels seus productes».  

Alzamora ha explicat que l’exposició sorgeix de la voluntat de «retre un homenatge a artesans i artesanes de Mallorca. Els Premis són un reconeixement a aquests professionals, i amb aquesta mostra, que hem fet coincidir amb la celebració estatal dels Dies Europeus de l’Artesania, els donam més difusió i permetem que la ciutadania vegi els productes únics que fan».

Els VIII Premis d’Artesania de Mallorca van ser per a Diego Piñeiro i la trompeta artesanal en la categoria de Producte Artesà i Disseny; Diego Revilla com a finalista de Producte Artesà i Disseny amb el maletí d’estil «dulles»; Eugenia Marcote i la jaqueta de llana Calidesa de tardor per Dona Artesana; Joan Sunyer i la làmpada de sostre de vidre d'A en la categoria d’Artesania Sostenible; i Emilio Navarro i el gató d’ametlla mallorquina en Alimentació Artesana.

Cal recordar que la participació en els Premis requereix que els candidats comptin amb una carta artesana o de mestre artesà, l’acreditació que atorga la Ponència Tècnica d’Artesania del Consell per certificar la professionalitat dels artesans i les artesanes de Mallorca. Com a excepció, degut al retard de l’aprovació de cartes en els darrers anys, que no es va poder fer de manera presencial, per aquesta edició es van acceptar candidatures de professionals pendents d’avaluació.

Dies Europeus de l’Artesania a Mallorca

Aquesta exposició s’emmarca dins la celebració dels Dies Europeus de l’Artesania, una iniciativa promoguda per l’Escola d’Organització Industrial (EOI) i la seva àrea de promoció de l’artesania, Fundesarte. L’objectiu és apropar al públic la feina dels artesans i les artesanes per difondre la riquesa i la singularitat dels oficis artesans a tot l’Estat espanyol.

És la primera vegada que el Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Artesania, organitza un acte propi amb motiu dels Dies Europeus de l’Artesania. Fins ara, la institució insular havia estat només coordinador territorial de la iniciativa i havia validat els esdeveniments privats que s’organitzaven a l’illa. 

La I Exposició Premis d’Artesania de Mallorca 2021 estarà oberta al públic del dimecres 30 al dissabte 2 d’abril, els matins entre les 10 i les 13 hores, i els capvespres entre les 16 i les 20 hores. La resta de programació a Mallorca dels Dies Europeus de l’Artesania es pot consultar a www.diasdelaartesania.es.