Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell Escolar de Mallorca renova el Ple

El Consell Escolar de Mallorca renova el Ple

(13/02/2019)

I ho fa després de l’aprovació i l’entrada en vigor del Reglament d’organització i funcionament d’aquest òrgan de consulta i participació del món educatiu. El vicepresident Francesc Miralles ha assistit a l’acte, per a qui «després del procés de recuperació iniciat l’any 2016, ara comença una etapa nova per al Consell Escolar de Mallorca, que ha de garantir un organisme més autònom i independent, amb clara vocació municipalista.»

Aquest dimarts s’ha constituït el nou Ple del Consell Escolar de Mallorca (CEM), després que el Ple del Consell de Mallorca aprovàs definitivament l’11 d’abril de 2018, el Reglament d’organització i funcionament d’aquest ens adscrit al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports.

«En aquests dos anys i mig de feina hem apostat clarament per treballar en xarxa amb els consells escolars municipals», ha assenyalat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; que ha afegit: «l’any 2016 vàrem reactivar el Consell Escolar de Mallorca que, malauradament, havia estat paralitzat. L’actual equip de direcció ha fet una tasca impressionant per posar en marxa de nou aquest òrgan i per renovar-ne el Reglament de funcionament. Volíem assegurar-ne la independència i autonomia, una veu pròpia, i també volíem que acollís la realitat educativa dels nostres municipis. Ara encetam una etapa nova, amb molta feina per endavant, i és que l’educació requereix la implicació de totes les administracions».

Miquel Oliver, president en funcions del CEM, ha recordat que el seu equip ha fet feina des del principi amb dos objectius: «convertir el Consell Escolar de Mallorca en un òrgan de participació democràtica i obrir-lo als municipis. Amb el Reglament nou feim història, perquè serà el primer consell escolar territorial que escollirà el seu equip de presidència. Ara tancam una època de transició, en què n’hem normalitzat el funcionament: hem fet el primer informe d’aquesta nova etapa, sobre l’estat del sistema educatiu a Mallorca; hem organitzat unes jornades d’escolarització, de municipis i educació..., però, sobretot, ha estat una etapa de transformació, perquè entre tots hem sabut crear un òrgan de participació útil per a Mallorca i li hem donat sentit.»

El nou Ple del CEM està format, per primera vegada, per representants de l’etapa 0-3 anys, de les associacions de docents per a la innovació educativa, així com d’entitats representatives de l’ensenyament concertat que fins ara no hi tenien representació. D’altra banda, aquest CEM tindrà noves funcions municipalistes, per coordinar i potenciar les actuacions de les regidories d’educació dels municipis i dels consells escolars municipals.

Durant el Ple del Consell Escolar de Mallorca, celebrat aquest dimarts a Palau Reial, han pres possessió els nous consellers i conselleres; s’ha debatut la Memòria del 2018 i s’ha presentat el Pla de treball de 2019. Entre les actuacions més destacades per enguany hi ha elaborar els informes relatius a processos d’escolarització de les diferents etapes educatives, així com sobre qualsevol qüestió relativa a la qualitat de l’ensenyament; elaborar el segon informe anual sobre l’estat del sistema educatiu a Mallorca; facilitar la coordinació d’iniciatives de les regidories d’educació dels ajuntaments de Mallorca per millorar-ne la capacitat a l’hora de dissenyar polítiques educatives; així com mantenir el sistema de coordinació amb els altres consells escolars insulars i el Consell Escolar de les Illes Ba

¿¿¿¿¿¿¿