Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell es suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes

El Consell es suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes

(20/09/2021)

El lema d’enguany és «Celebrant la prosperitat de la Comunitat Sorda» i cada dia de la setmana estarà dedicat a un tema en concret.

Del 20 al 26 de setembre se celebra la Setmana Internacional de les Persones Sordes i el Consell de Mallorca s’ha sumat a la commemoració amb diferents actes i accions informatives. Avui dematí, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el president de la Federació d’Associacions de Persones Sordes, Marcos Pons, acompanyats per les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, han penjat una pancarta a la façana del Palau del Consell per commemorar la setmana.

El lema proposat per enguany per la Federació Mundial de les Persones Sordes és «Celebrant la prosperitat de la Comunitat Sorda». Amb concordança amb la celebració mundial, cada dia de la setmana estarà dedicat a un tema concret: educació, diversitat, interseccionalitat, art i cultura, drets humans, llengües de signes, història i lideratge, mostrant la feina que la Institució els hi presta envers aquests temes. Els dies 23 i 25, "Dia Internacional de les Llengües de Signes" i "Dia internacional de les Persones Sordes" respectivament, són les dues jornades més rellevants de la setmana.

El Consell de Mallorca fa 19 anys que compta amb el Servei d’Interpretació de Llengua de Signes, que depèn del Departament de Presidència, donant suport a les persones amb discapacitats auditives. Per una banda, fa accessible tota la comunicació institucional del Consell, i per l’altra, a través de l’IMAS, ofereix un servei d’acompanyament per a les persones sordes perquè puguin fer gestions administratives, mèdiques, judicials, etc., sense dificultats comunicatives. També s'ofereix suport als mitjans de comunicació i a altres organismes per interpretar conferències, cursos, entrevistes.

El Servei d’Interpretació de Llengua de Signes ajuda cada any a 130 persones amb discapacitat auditiva i duu a terme 2.000 serveis que faciliten el dia a dia d’aquest col•lectiu. 

Vídeos

Celebració dia Persones sordes