Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell dona suport als agermanaments entre els municipis de Mallorca i Nicaragua

El Consell dona suport als agermanaments entre els municipis de Mallorca i Nicaragua

(13/09/2022)

Una delegació del Consell i del Fons Mallorquí han supervisat a Nicaragua diferents projectes de cooperació finançats per la institució insular i alguns ajuntaments de l’illa

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha anunciat avui que la institució insular seguirà fent costat als agermanaments entre els municipis de Mallorca i els de Nicaragua. Alzamora, ha ratificat el compromís del Consell des del país centreamericà on visita diferents projectes finançats pel mateix Consell i els ajuntaments de l’illa a través del Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat. Durant la visita, la delegació ha pogut supervisar els projectes que duen a terme als municipis de Ciudad Antigua, Telpaneca, Las Sabanas y Totogalpa des de 2019 a 2021, així com els iniciats durant el 2022.

Segons Alzamora, “hem pogut comprovar la necessitat de continuar amb els eixos de treball amb els quals venim fent feina: aigua i sanejament, infraestructures viàries, habitatge, educació i desenvolupament econòmic local”. Així, el conseller ha recalcat que es tracta de “projectes fets per persones i amb persones”. En aquest sentit, ha insistit la idea que  “no entenen la cooperació com una ajuda als pobles més desafavorits, sinó com un procés en què diverses parts actuen de forma conjunta per, a aquest cas, fomentar el desenvolupament local”, ha emfatitzat. En aquest context Alzamora ha recordat que es tracta de projectes que pretenen "millorar les condicions de vida a l'àmbit de la salut, l'educació, la producció agrícola, l'energia i la mobilitat de la població rural".

De fet, el Fons Mallorquí hi fa feina ininterrompudament des de fa vint anys en processos d'enfortiment municipal i desenvolupament local emmarcats en agermanaments amb municipis mallorquins: Telpaneca amb Inca; Totogalpa amb Artà; Las Sabanas amb Llucmajor i Ciudad Antigua amb Algaida. De fet, una representació d'aquests ajuntaments, així com d'altres de l'illa, també integren aquesta expedició que ha supervisat més d'una vintena de projectes finançats amb fons mallorquins. En total, el Fons Mallorquí coordina una inversió que supera el milió d'euros aportats pel Consell i diferents ajuntaments.

Ara, la idea és incrementar aquest agermanament per poder continuar enfortint els lligams de Mallorca amb Nicaragua. Tot, assegura la gerent del Fons Mallorquí de Cooperació, Catalina Socies, atenent a que “el compromís amb la cooperació i la solidaritat internacional, especialment en temps com els actuals, demostra que els problemes globals requereixen solucions globals”, ha conclòs.