Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell destinarà gairebé 2 milions d'euros a entitats de gent gran de Mallorca

El Consell destinarà gairebé 2 milions d'euros a entitats de gent gran de Mallorca

(15/02/2023)

Cladera ha destacat el compromís de la institució amb les persones majors

El Consell de Mallorca augmenta aquest 2023 les subvencions per a les associacions i federacions de gent gran de l'illa, concretament en 175.000 euros més en relació amb l'any anterior. El pressupost anual d'enguany ascendeix a 1.955.000 milions d'euros. L'augment permet un increment de 600 euros més per a les associacions destinats al lloguer.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat  el compromís de la institució insular amb col·lectiu de la gent gran: "Escoltam i ens adaptam a les seves necessitats perquè pugui donar cada vegada un millor servei a les persones majors de Mallorca", ha dit.

En total es calcula que unes 170 associacions es beneficiaran d'aquestes ajudes per al manteniment i per desenvolupar activitats relacionades amb la salut física i mental amb tallers de gimnàstica, ball, ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat. Les entitats ofereixen també activitats d'estimulació de la memòria, visites socioculturals, i tallers intergeneracionals. I també hi ha activitats de dibuix, pintura, fotografia, corals, tallers de teatre i aprenentatge musical i conferències de contingut divers, cursos d'idiomes i tallers de treballs manuals.

De Juan ha destacat l'impuls que significarà per a la gent gran de l'illa la creació del Consell de Persones Majors, que es va aprovar a sessió plenària amb els vots favorables de tots els partits polítics. En aquest nou òrgan que està pensat per incidir en les polítiques públiques del Consell es farà feina per la millora del benestar i la qualitat de vida d'aquest sector de la població, i es cercaran solucions a qualsevol problemàtica que els hi afecti. Un dels temes que es preveu tractar, és el de la bretxa digital.