Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell destina 598.000 euros a promocionar l’economia mallorquina

El Consell destina 598.000 euros a promocionar l’economia mallorquina

(17/07/2017)

La convocatòria de subvencions per a esdeveniments de gran repercussió i de promoció de l’economia local s’adreça a ajuntaments, entitats sense ànim de lucre i federacions d’associacions empresarials.

Per segon any, el Consell de Mallorca convoca les subvencions per promocionar l’economia de Mallorca amb un total de 598.000 euros que es repartiran entre ajuntaments, mancomunitats, associacions i fundacions sense ànim de lucre i federacions d’associacions empresarials del petit i mitjà comerç.

Respecte a l’any passat, aquestes subvencions augmenten un 58,2%, i passen dels 250.000 euros del 2016 als 598.000 d’aquest exercici.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha afirmat que, des del Consell, «feim un gran esforç per donar una empenta a diferents sectorials econòmica de Mallorca per promocionar el nostre comerç i els productes de la nostra terra». A més, Bonet ha afegit que «la nostra idea és generar sinergies entre el sector turístic i els altres sectors econòmics».  

La quantitat total es dividirà en 393.000 euros per als ajuntaments, 20.000 per a les mancomunitats, 130.000 per a les associacions i fundacions sense ànim de lucre i, finalment, 55.000 per a les federacions d’associacions empresarials.

Amb aquestes ajudes, el Consell pretén activar el teixit empresarial de Mallorca i fomentar iniciatives que promoguin la cooperació empresarial i potenciïn els emprenedors. A més, es valoren cinc vegades més els esdeveniments que es duguin a terme els mesos de la temporada baixa (de novembre a febrer).

En aquest sentit, el conseller ha explicat que «volem deixar clar que premiarem les iniciatives que es facin fora de la temporada alta amb l’objectiu clar de llevar pressió als mesos d’estiu».

Les activitats que se subvencionen són fires comercials per promocionar el comerç de l’illa i els productes de la nostra terra, així com també actuacions de tipus cultural, gastronòmic, esportiu o lúdic que puguin tenir una gran repercussió. També hi ha una partida a part per als ajuntaments que inverteixin en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

Per altra banda, es destinen 45.000 per als ajuntaments i les mancomunitats que promoguin la cooperació entre empreses locals i generin esdeveniments que fomentin els emprenedors. Finalment, les federacions d’associacions d’empreses del petit i mitjà comerç poden ser subvencionades per dur a terme activitats que dinamitzin i promoguin el sector comercial.

La director insular de Turisme, Paula Ginard, també ha participat a la presentació i ha explicat les distintes línies que se subvencionaran. A més, ha anunciat que la data límit per a presentar les sol·licituds és el 4 d’agost, quan hauran passat els 15 dies hàbils des de la publicació de la convocatòria al BOIB.