Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destaca la trobada històrica de les restes d’Aurora Picornell la fossa de Son Coletes

El Consell destaca la trobada històrica de les restes d’Aurora Picornell la fossa de Son Coletes

(20/10/2022)

Picornell, repressaliada i assassinada durant el franquisme, és filla predilecta de la institució insular de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera recorda la figura d'Aurora Picornell a la segona jornada del Debat de Política General Insular 2022 emocionada “com la majoria de ciutadans de Mallorca per la trobada històrica de les restes d'Aurora Picornell a la fossa de Son Coletes. Cladera ha assenyalat que Picornell és filla predilecta des de l’any 2017 i ha remarcat que és gràcies a la llei de memòria històrica i al pla de fosses.

“Picornell representa a aquesta Mallorca feminista, lliure, progressista, treballadora per la que fem feina. Malauradament encara hi ha partits que ho neguen, però la memòria històrica és necessària per tancar ferides, per avançar com a societat madura i plena, Les bales mai podran matar les idees”, ha dit durant la seva intervenció.

El retrat d’Aurora Picornell que normalment està ubicat a la sala de Juntes, ha estat col·locat a la part de dalt del primer tram de l’escala de l’entrada principal. Picornell, era una de les dones conegudes com les Roges del Molinar.