Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca subvenciona 45 actuacions amb repercussió per al producte local 

El Consell de Mallorca subvenciona 45 actuacions amb repercussió per al producte local 

(12/10/2019)

En total s’han concedit 506.800 € per a fires, activitats culturals i gastronòmiques, i iniciatives d’emprenedoria o de dinamització empresarial

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha concedit 506.800,67 € en subvencions a entitats públiques i privades per organitzar projectes que, d’una banda, promouen el comerç i el producte local i, de l’altra, tenen una repercussió mediàtica elevada. En total són 45 actuacions, fetes entre el juliol de 2018 i el juny de 2019 arreu de l’illa.

Més concretament, es concedeixen 49.398,12 € a activitats culturals, gastronòmiques, esportives o lúdiques organitzades per entitats privades, com ara Half Marathon Magaluf, Winterchess, escacs i turisme, o la Nit del Vi, organitzada per l’associació Petits Cellers de les Illes Balears. En aquest cas, es demanava que aquestes accions tinguessin una gran repercussió i interès turístic, alhora que contribuïssin a la desestacionalització turística. Precisament, són actuacions que han tingut lloc majoritàriament els mesos d’hivern i de primavera. 

D’altra banda, 30 ajuntaments de Mallorca han rebut una subvenció per cobrir les despeses de la celebració de fires comercials que promocionen el comerç i els productes locals. En total, se’ls han destinat 401.220,50 €. L’import de la subvenció ha superat els 30.000 € en els casos de Biniarrels, a Mancor, i Costitx en flor.

Així mateix, s’han concedit 26.182,05 € als ajuntaments d’Inca, Bunyola i Sant Llorenç des Cardassar per subvencionar activitats de foment de l’emprenedoria i la cooperació empresarial. 

Per acabar, quatre associacions empresarials que han duit a terme iniciatives de dinamització empresarial i de promoció del petit i mitjà comerç local han rebut 30.000 €.