Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca se suma a la preocupació per la situació de les persones a bord de l’Open Arms i l’Ocean Viking

El Consell de Mallorca se suma a la preocupació per la situació de les persones a bord de l’Open Arms i l’Ocean Viking

(14/08/2019)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha manifestat a través d’una carta a la Plataforma “Les Balears Acollim” la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat de les persones a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking.

En aquest sentit, el Consell Insular de Mallorca demanarà aquesta setmana al Govern de l’Estat Espanyol en funcions que garanteixi l’accés a un port segur per als dos vaixells. Així mateix, el Consell es posa a disposició d’atendre les necessitats que poguessin requerir les persones a bord en cas que arribessin a un dels Ports de l’Estat a l’illa de Mallorca, i de fer-ho en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca.

En la missiva, la presidenta explica que el Consell sol·licitarà al Govern de l’Estat en funcions que dugui a terme “les accions que consideri oportunes davant la Unió Europea per tal que s’estableixin protocols d’actuació institucionalitzats” per aquest tipus de situacions.

Per a la presidenta Cladera, les institucions han de promoure “la defensa dels drets humans i la convivència entre totes les persones, independentment del seu origen”. A més, ha mostrat el seu agraïment per la tasca que realitzen “Les Balears Acollim” i que contribueix a la sensibilització de la ciutadania balear.