Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca se suma a la manifestació de comiat pels nins i nines sahrauís

El Consell de Mallorca se suma a la manifestació de comiat pels nins i nines sahrauís

(25/08/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha assistit a la manifestació convocada per l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí per a fer el comiat dels nins i nines sahrauí que han passat l’estiu a Mallorca gràcies al projecte humanitari, Vacances en Pau.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí ha convocat una manifestació aquest vespre, per a fer el comiat dels nins i nines sahrauís que han passat l'estiu a Mallorca gràcies al projecte humanitari, Vacances en Pau. En total unes 200 persones han acompanyat als petits.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha assistit a la manifestació junt amb la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, el director general de Cooperació, Antoni Servera, la batlessa accidental de Palma, Aurora Jhardi i la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar animal, Neus Truyol junt amb la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló. A les 19 hores la marxa reivindicativa i festiva ha sortit de la plaça d'Espanya i ha recorregut el centre de Palma al compàs de la batucada Tambors per la Pau, fins a arribar a la plaça de Cort.

Sota el lema "Sàhara: Un llaç indestructible, un llaç per sempre" la presidenta d'AAPSIB, Catalina Rosselló ha llegit el manifest on ha mostrat la seva alegria que els nins i nines sahrauís hagin pogut gaudir d'un bon estiu acompanyats per les famílies d'acollida que els han cuidat i estimat. "Ara és hora de tornar a casa, però el lligam entre nosaltres serà per sempre".

 

“Des del Consell de Mallorca creiem que s’ha de tenir presència en aquest acte solidari i sensibilitzador, perquè la nostra illa i els seus habitants han demostrat que són solidaris/es i es preocupen per les situacions difícils que pateixen altres societats civils.” Ha declarat Jesús Jurado. “Només cal veure el nombre de nins i nines sahrauís que poden venir cada any a Mallorca gràcies a l’esforç i el compromís de moltes famílies que els acullen. I el Consell treballa en aquest camp a través de la seva vinculació amb el Fons Mallorquí de Solidaritat desenvolupant projectes de cooperació internacionals, com ha estat amb la illa de Quios i els refugiats i refugiades de Síria o la feina que es du a terme des de fa anys als campaments de refugiats Sahrauís, al desert d’Argèlia.”