Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca s'integra a la Fundació Democràcia i Govern Local, entitat formada per una vintena de diputacions i els cabildos de Gran Canària i Tenerife

El Consell de Mallorca s'integra a la Fundació Democràcia i Govern Local, entitat formada per una vintena de diputacions i els cabildos de Gran Canària i Tenerife

(24/10/2022)

De Juan ha destacat que serà el primer Consell Insular que formi part d'aquesta Fundació i que la incorporació "ens permetrà fer feina en xarxa per aconseguir una major eficiència en benefici dels ciutadans.

El Consell de Mallorca s'ha integrat aquest dilluns a la Fundació Democràcia i Govern Local. Aquesta entitat sense ànim de lucre constituïda el maig de 2002 per iniciativa de la Diputació de Barcelona promou actuacions i iniciatives per al coneixement, l'estudi, la difusió i l'assessorament en matèria de règim local. Fins avui en dia formaven part de l'entitat 23 diputacions, dos capítols. A més de la institució insular també s'ha integrat aquest mateix dilluns la Diputació d'Albacete. En total ara són 27 membres.

El conseller de Presidència, Javier de Juan s'ha desplaçat a Madrid per assistir a la Junta del Patronat de la Fundació Democràcia i Govern Local on s'ha ratificat la incorporació, que segons de Juan "ens permetrà fer feina en xarxa per aconseguir una major eficiència en benefici dels ciutadans". De Juan ha remarcat que amb "la incorporació tenim dos objectius aprofitar la seva experiència amb entitats locals i el més important que ens ajudin a explicar la realitat dels Consells i que ens coneguin com a entitats locals i autonòmiques que som"

Fins al 24 d'octubre aquesta Fundació estava integrada per les diputacions d'Alacant, Àvila, Badajoz, Barcelona, Burgos, Càceres, Girona, Jaén, la Corunya, Lleida, Lleó, Lugo, Màlaga, Osca, Ourense, Pontevedra, Saragossa, Segòvia, Sevilla, València, Valladolid i Zamora; i els cabildos insulars de Gran Canària i Tenerife.

La Junta, a més de la incorporació dels nous membres també ha aprovat el Pressupost per a l'exercici 2023 que ascendeix a 695.875,00 euros. El Consell de Mallorca ha aportat 10.000 euros per a l'exercici de 2022.

També s'han aprovat les activitats per l'any que ve, que inclouen investigació i estudi, formació i divulgació així com edició de publicacions i cooperació institucional. L'activitat de recerca i estudi constitueix una de les essències estatutàries de la Fundació. Entre els temes que es preveu analitzar l'any 2023 hi ha el repte demogràfic i l'arribada de l'economia col·laborativa als sectors més tradicionals.

A finals del mes de setembre d'enguany la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Juan es varen reunir amb el director de la Fundació, Alfredo Galán, en la seu de la Diputació de Barcelona.