Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca s’adhereix a la campanya del Fons Mallorquí "Compromesos amb l'agenda 2030"

El Consell de Mallorca s’adhereix a la campanya del Fons Mallorquí "Compromesos amb l'agenda 2030"

(03/05/2019)

El Consell de Mallorca s’adhereix a la campanya “Compromesos amb l’agenda 2030”, així hi ha assegurat el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado. Des de 2018 el Fons Mallorquí incorpora la promoció i aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eix d'acció prioritari. Avui l’entitat ha presentat la campanya "Compromesos amb l'Agenda 2030", que aglutinarà accions de formació i sensibilització per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Mallorca.

L'Agenda 2030 és el nou programa internacional de desenvolupament que va ser aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el setembre de 2015. Aquesta Agenda pretén ser una eina per lluitar a favor del desenvolupament humà sostenible arreu del planeta, les bases fonamentals de la qual són l'erradicació de la pobresa, la reducció de les vulnerabilitats i les desigualtats, i el foment de la sostenibilitat.

“Les polítiques que surten de les institucions, com el Consell de Mallorca han de tenir en compte obligatòriament els objectius de l’agenda 2030. Hem de poder arribar al 2030 amb el màxim d’objectius assolits” Ha declarat Jurado durant la presentació de la campanya.

És una oportunitat única per transformar el món abans del 2030 i garantir els drets humans per a tothom. Tal i com ha explicat la gerent del Fons, Antònia Rosselló, “L'Agenda 2030 és universal: reconeix que les necessitats de desenvolupament són les mateixes per a tothom, independentment del lloc on visqui cadascú i aborda la pràctica totalitat dels problemes als quals s'enfronta la humanitat actualment”. Tothom necessita salut, educació, habitatge, ocupació, energia, igualtat, pau i ecosistemes sans per viure dignament. En l’actualitat i en les futures generacions.

Amb el títol «Transformant el nostre món: Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible», el document final adoptat pels Estats membres de les Nacions Unides defineix 17 objectius, anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i 169 fites. En aquest sentit, el President del Fons, Joan Verger, ha remarcat que “són uns compromisos que a més a més dels Estats, pertoquen a tots els ciutadans, totes les empreses, totes les organitzacions, totes les administracions públiques i, per tant, tots els municipis”.

L'Agenda 2030 inclou tàcitament els municipis com a agents per assolir els objectius previstos. Per això, a través de la campanya "Compromesos amb l'Agenda 2030" el Fons Mallorquí impulsarà diverses accions de formació per tal que els seus socis, entre els quals hi ha la totalitat d'Ajuntaments de Mallorca, puguin situar-se en el compliment dels ODS. La campanya es complementarà amb accions de sensibilització i comunicació oberta a la ciutadania per tal de donar a conèixer els 17 Objectius i contribuir al seu compliment arreu del territori mallorquí.