Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca restableix per complet el trànsit a l’autopista de Llevant, a l’altura de les obres del Molinar

El Consell de Mallorca restableix per complet el trànsit a l’autopista de Llevant, a l’altura de les obres del Molinar

(16/02/2015)

Avui dematí, els vehicles han tornat als tres carrils de la via ràpida en sentit cap a l’aeroport i han conclòs els desviaments

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme i Territori, ha conclòs avui de manera definitiva els desviaments a l’autopista de Llevant, que es varen iniciar el passat mes d’octubre, per poder continuar les obres del nou enllaç del Molinar. Avui dematí, el trànsit ha quedat restablert a tot el tronc de l’autopista.  

 

Dissabte passat, 14 de febrer, el trànsit va tornar a l’autopista en sentit  cap a Palma i, avui dematí, s’ha realitzat en sentit cap a l’aeroport.


Els desviaments del trànsit pels laterals han estat necessaris per executar l’ampliació de llit del torrent Gros, de 8,5 a 35 metres, exigida per la Direcció General de Recursos Hídrics, amb dues estructures de 42 metres de longitud i 15 metres d’amplada. També s’ha construït una galeria de serveis de 3 metres d’amplada per 3 d’altura que travessa, per davall, el tronc de l’autopista per garantir els serveis d’Emaya .


A més, s’han instal·lat les dues estructures que faltaven per completar la rotonda elevada de l’enllaç, de 42 metres de longitud i 15 d’amplada. Tant al tram d’autopista on s’ha ampliat el llit del torrent com a les estructures elevades de la rotonda, s’hi varen fer recentment amb èxit les proves de càrrega necessàries abans de permetre el pas de vehicles.

 

Després d’aquestes actuacions, les obres del nou enllaç al Molinar són a la recta final. La previsió del Departament d’Urbanisme i Territori, que dirigeix Mauricio Rovura, és que, a principis de març, s’obrirà l’enllaç que connectarà la via ràpida amb el Molinar i també el polígon de serveis de Llevant.