Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca rehabilita l’Oratori de Castelló que es trobava en estat de ruïna

El Consell de Mallorca rehabilita l’Oratori de Castelló que es trobava en estat de ruïna

(26/07/2016)

Aquesta església del segle XVII es troba al terme municipal de Sóller i ubicada a una de les rutes senderistes més freqüentades de la Serra de Tramuntana

 El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i el batle de Sóller, Jaume Servera, han visitat avui l’Oratori de Castelló per veure els resultats de l’important projecte de restauració i recuperació que s’hi ha duit a terme.

 

La rehabilitació d’aquesta construcció ha permès recuperar un element patrimonial que estava a punt de desaparèixer i que es troba ubicat a una de les rutes senderistes més freqüentades de la Serra de Tramuntana.

 

L’Oratori de Castelló va ser construït al segle XVII i tot i una petita reforma que s’hi dugué a terme al 1909, amenaçava ruïna. Per això, des del Departament de Medi Ambient es va decidir dur-hi a terme una reforma integral. En el moment de començar les obres, l’estructura de l’edificació es trobava en molt mal estat: la volta de la coberta estava parcialment esbucada i un gran cruï travessava la façana de dalt a baix.

 

Les principals actuacions que s’han duit a terme per recuperar l’esplendor de l’Oratori han estat el reforç de l’estructura exterior, el drenatge de les pluvials (per allunyar les aigües pluvials de l’edifici i evitar filtracions), la reposició d’algunes zones de paviment a l’interior i rehabilitació de la sagristia. Pel que fa a la rosassa, la conservació del marc de fusta i la troballa de fragments de vidre al marc han permès recuperar aquesta finestra d’una manera fidedigne. A més, amb les obres es va descobrir el rentamans que gracies a la col·laboració d’un veïnat es va poder col·locar al seu lloc original, a la sagristia.

 

La reforma s’ha duit a terme respectant, en tot moment, els materials existents i ajudant a conservar-los, a més de recuperar una sèrie d’elements que formaven part d’aquesta esglesieta.

 

Les obres a l’edifici han tingut una durada d’onze mesos i han suposat una inversió de 175.510 euros. A més, durant nou mesos el margers del Consell de Mallorca han duit tasques a terme tasques de millora del camí.