Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca reforça les polítiques socials amb una aportació extraordinària de 8M€

El Consell de Mallorca reforça les polítiques socials amb una aportació extraordinària de 8M€

(01/04/2022)

  • Cladera ha anunciat una nova injecció econòmica perquè famílies i entitats puguin fer front a necessitats derivades de la guerra.
  • Es destinen 400.000 € en aportacions a Creu Roja, Banc d'Aliments i Càritas.
  • Reforça amb 400.000€ més la nova ajuda d'urgència per als processos d'inserció.

El Consell de Mallorca continua fent feina per pal·liar els efectes econòmics, humanitaris i socials provocats per la guerra a Ucraïna amb una nova bateria d'ajudes directes que arriben als 800.000 € i que van destinades a famílies, institucions i entitats socials que treballen en l'atenció a persones en situació de risc d'exclusió social i cobrir les seves necessitats bàsiques. Es tracta d'una nova injecció econòmica que s'afegeix al pla d'accions socials inclòs a la campanya 'Terra d'acollida' destinat a població general i persones desplaçades, que ja ascendeix a 7,9 milions d'euros.

«Presentam mesures que són complementàries a les d'Europa i els governs central i autonòmic», ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. «Ho feim destinant 8 milions d'euros per fer front a l'encariment de la vida i necessitats bàsiques de la població resident a Mallorca i també de les persones desplaçades que arriben des d'Ucraïna».

«Mobilitzam tots els recursos possibles i reforçam els ajuntaments, les entitats del tercer sector que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat i també reforçam les nostres polítiques socials amb més ajudes i prestacions», ha assegurat Cladera.

La presidenta del Consell, juntament amb la consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, ha explicat avui aquestes mesures a les entitats Creu Roja, Càritas i Banc d'Aliments, amb qui s'han reunit per posar en comú i actualitzar la situació de totes les persones que han arribat a Mallorca a causa de la guerra, i anunciar una aportació per finançar la feina que estan desenvolupant en atenció a persones en situació de vulnerabilitat. Per això, es destinaran 200.000 euros a Creu Roja, 100.000 euros a Banc d'Aliments i altres 100.000 euros a Càritas. Es tracta en total d'una aportació de 400.000€ a les entitats perquè puguin cobrir l'augment de la demanda d'ajudes socials derivat dels efectes de la guerra i atendre les necessitats bàsiques de la població en risc d'exclusió social. Unes ajudes extraordinàries a entitats que s'afegeixen als 450.000 € de la convocatòria ordinària que ja els hi destina l'IMAS cada any.

«L'any passat ja vàrem reforçar aquestes entitats degut a les necessitats socials derivades de la pandèmia i ara ho tornam a fer per cobrir les necessitats provocades pels efectes de la guerra», ha assegurat Cladera.

D'altra banda, també es fa una aportació extraordinària de 400.000 euros més a l'Ajuda d'Urgència Social per al Suport als Processos d'Inserció, presentada per l'IMAS i aprovada pel Ple del Consell el passat 10 de març amb un finançament inicial de 2.7M € que ara ascendeix a 3.1M€. És una nova ajuda lligada a un procés d'inserció sociolaboral que permetrà a persones i famílies fer front a l'agreujament de les situacions de vulnerabilitat provocat per l'encariment del preu en combustibles, cistella de la compra o electricitat. Aquesta ajuda també la podran sol·licitar persones desplaçades per mor del conflicte.

També s'han reforçat en 1,56M€ els programes d'acolliment familiar, entre ells el programa ACOTE, destinat a famílies que acullen infants o joves que arriben a Mallorca sense un adult de referència.

Aquesta nova injecció econòmica al pla d'acció social per fer front als efectes de la guerra se suma al reforç de 5.400.000 € als serveis socials dels ajuntaments, a l'aportació extraordinària de 100.000 € al Fons Mallorquí de Solidaritat, a subvencions de 60.000 € per a entitats de voluntariat per donar suport a les persones desplaçades d'Ucraïna.

Terra d'acollida

A hores d'ara, 170 famílies de Mallorca s'han oferit per acollir persones desplaçades d'Ucraïna a través del telèfon gratuït habilitat la setmana passada per l'IMAS (900 100 444). Es tracta de 120 famílies interessades a acollir a ca seva infants o joves que arriben tots sols a Mallorca, i altres 50 disposades a acollir persones adultes i/o famílies. També hi ha habilitat un directori web (ucraina.imasmallorca.net) amb informació sobre com es pot ajudar a les persones desplaçades, donacions, voluntariat, etc.