Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca promociona el turisme cinegètic a la Feria Cinegética 2016

El Consell de Mallorca promociona el turisme cinegètic a la Feria Cinegética 2016

(18/03/2016)

El director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, serà avui i demà present a l'expositor de la institució insular en aquesta fira que se celebra a Madrid.

Amb l’objectiu d'impulsar la caça com a element desestacionalitzador del turisme a l'illa, el Consell de Mallorca participa des d’ahir dijous en la Feria Cinegética 2016 que se celebra a Madrid. El director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, serà avui i demà present a l'expositor de la institució insular.

 

A l'estand de la institució, a més de promocionar i informar sobre l'activitat cinegètica a Mallorca, s'ofereix tot tipus d'informació sobre la caça de la cabra salvatge mallorquina (també anomenada boc balear). També es dóna a conèixer el turisme de qualitat relacionat amb la caça menor de la perdiu. Per a tot això s'ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Vedats de Caça Major i d'altres vedats amb oferta turística cinegètica a l'illa.

 

També col·labora l'Associació de Caçadors de Cabrits amb Cans i Llaç que promou, amb una visió turística, la captura del boc sense mort, una modalitat de caça-esport d’aventura que ha suscitat l’interès del turistes de muntanya. En aquest sentit, el Consell de Mallorca col·labora amb la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura en un programa de cria específica de la cabra salvatge mallorquina i la caça amb cans i llaç, que permet obtenir mostres biològiques en viu per a aconseguir una millor qualitat de la cabra pròpia de l’illa. 

 

S’ha de destacar que el turisme cinegètic és de molt baix impacte ecològic, no és massificat i els beneficis permeten gestionar les finques per reconvertir-les. Això és el que s’anomena ecoeconomia local, és a dir, els beneficis es generen en la finca i es reinverteixen en la mateixa, sent autosostenible i afavorint el desenvolupament de la zona.

 

A l’estand, s’exposen fulletons, material divulgatiu i s'hi troben exposats alguns trofeus homologats de Balearean Boc, èspecie única en el món, reconeguda pel Safari Club International (SCI) i el Consell Internacional de la Caça (CIC). També es pot veure, a l'expositor de la Junta Nacional de Homologación de Trofeos, el millor trofeu de l'any 2014.

 

El propòsit del Consell de Mallorca amb la participació, per tercer any consecutiu, en aquesta fira és divulgar els valors socials, territorials, patrimonials, ambientals i culturals associats a l'activitat cinegètica, i usar-la com a eina de desenvolupament rural.  Un bon exemple és que en els darrers anys, s’han creat llocs de treball en aquest àmbit.

 

La Fira Cinegètica 2016 que se celebra fins al 20 d'abril, al recinte firal d'IFEMA, a Madrid, s'ha convertit amb una de les més rellevants del sector cinegètic a nivell estatal i europeu.