Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana

El Consell de Mallorca presenta la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana

(06/09/2023)

La marxa se celebrarà la nit del 9 al 10 de setembre amb punts de sortida des de 45 municipis de l’illa i preveu reunir més de 5.000 participants

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés,  el conseller de Presidència, Antoni Fuster i el responsable del departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio juntament amb els membres de l’Associació d’Antics Blavets de Lluc, han presentat l’edició número 42 de la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana a la institució insular. 
La pujada, organitzada per l’Associació d’Antics Blavets – que se celebrarà la nit del 9 al 10 de setembre amb punts de sortida des de 45 municipis de Mallorca- preveu reunir més de 5.000 peregrins. “Ho hem aconseguit. Estam molt satisfets perquè enguany la pujada es podrà celebrar amb normalitat, tot i les incerteses. El procediment estava estancat i la pujada a Lluc de la part forana estava en greu perill. Però després de mesos de feina, hem trobat una solució perquè enguany es pugui celebrar aquesta tradició tan arrelada com s’ha celebrat des de fa 42 anys, des dels diferents municipis de la nostra illa” ha assegurat Galmés.
Per la seva banda, el president de l’Associació d’Antics Blavets, Llorenç Gelabert, ha volgut “agrair públicament” a la institució insular la recuperació de la Pujada a Lluc de la Part Forana amb el mateix format que l’ha fet tan popular “perquè varen entendre que nosaltres no podíem adaptar-nos a les exigències que ens varen fer des d’emergències i agraïm mot la solució tècnica que s’ha trobat entre Emergències, el Consell de Mallorca i la nostra associació”.
Aquest esdeveniment compta amb el suport del Consell de Mallorca, qui farà una aportació de 55.745 euros. Per finalitzar, el president Galmés ha animat a tots els mallorquins a participar d’aquesta tradició “ja que és una oportunitat per gaudir de la nostra natura, de l’esport, de la cultura i de la companyia de la resta de participants”.

 

Declaracions del President

Vídeos

rdp pujada Lluc