Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta el projecte de l'àrea recreativa de Can Garriga als veïns i les veïnes

El Consell de Mallorca presenta el projecte de l'àrea recreativa de Can Garriga als veïns i les veïnes

(13/04/2022)

La vicepresidenta Ribot ha especificat que «la proposta recull les peticions formulades pels veïns i veïnes».

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, s’han reunit amb els veïns i veïnes per presentar-los la proposta de l’àrea recreativa de Can Garriga, al terme municipal de Marratxí.

El mes d’octubre es va fer el procés participatiu amb més de seixanta veïns i veïnes per parlar sobre la futura àrea recreativa. Aquella primera trobada va servir per recollir les demandes i propostes del veïnat gràcies a l’espai de diàleg i debat que es va obrir per poder recollir totes les idees.

La Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca ha explicat la proposta i quins elements formaran part de la nova àrea recreativa Can Canut que comprèn una superfície d’uns 14.500 m2. L’àrea recreativa esdevé un punt de trobada multifuncional per a totes les edats i un vincle entre les instal·lacions de la planta de compostatge i els residents.

D’acord amb les demandes que recollí la Direcció Insular de Residus, l’àrea recreativa disposarà dels elements següents: zona per a practicar cal·listènia, zona gimnàstica sèniors, circuit per a bicicletes de muntanya, zona infantil amfiteatre, circuit per córrer i una zona per als cans.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «la proposta 'Els tres turons de Can Canut' recull les peticions formulades pels veïns i veïnes de la zona i vol que aquestes s’integrin sobre el suport existent».

«La idea de fer un procés participatiu era que la nova àrea recreativa s’adaptàs a les necessitats concretes que tenen els veïnats de Can Garriga i amb aquesta proposta de projecte ho hem aconseguit» ha afegit la consellera.

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha detallat que «l’àrea projectada respon al topònim de 'Es bosquet', per la qual cosa es procurarà generar un ambient que imiti les dinàmiques de zones forestals o de garriga, mitjançant l’arbrat i les espècies arbustives, autòctones adaptades a condicions de clima mediterrani.»

La proposta nova de l’àrea recreativa de Can Canut, presentada a la gent de Can Garriga, explica com la vegetació serà una part fonamental de la proposta, es formaran barreres visuals per preservar la intimitat dels veïns més propers als talussos i les espècies que s’utilitzaran seran autòctones,  adaptades les condicions de la zona.

Alhora es proposa un recorregut per a vianants circular que travessi els distints turons i que interaccioni amb els usos que es proposen i també es vol dotar l’àrea d’un mirador. Concretament, el turó que es troba a la vessant oest de la parcel·la és el més alt i des de la seva cresta s’hi veu una vista panoràmica de la serra de Tramuntana al fons i els camps de cultiu que envolten el parc.

L’empresa que ha presentat la proposta que finalment s’ha triat ha estat el Despatx d’Enginyeria, d'Edificació i Projectes (DEEP) dels enginyers agrònoms Miquel Fiol Moragues i Maria de Lluc Salas Vicens. A la trobada amb els veïns i veïnes també hi han assistit el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i la regidora de Medi Ambient i Agricultura, Cristina Alonso.