Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta el curs gratuït d’Iniciació a la construcció de marges

El Consell de Mallorca presenta el curs gratuït d’Iniciació a la construcció de marges

(24/10/2022)

La meitat de les places d’aquesta formació s’han reservat per a dones

La Direcció Insular de Medi Ambient posa en marxa la XII edició del curs d’Iniciació a la construcció de marges, dins les activitats formatives de l’Escola de Margers. Aquest curs, que es farà els dies 4, 5, 12, 19 i 26 de novembre a Raixa, té com a objectiu oferir formació teòrica i pràctica bàsica per aprendre a construir un marge amb la tècnica de pedra en sec. La part pràctica d’aquesta formació consisteix a restaurar un marge d’aquesta finca pública.

Aquesta activitat s’adreça a persones majors de 16 anys que no siguin professionals. La inscripció és gratuïta i, en acabar la formació, les persones que hagin assistit a totes les sessions rebran un certificat d’assistència.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, ha declarat que «els marges són present, són passat i seran futur. Amb aquest curs, el que pretenem és divulgar i acostar a la població una tècnica que ha evolucionat durant segles i que ha permès bastir marjades, parets i altres estructures lligades a les activitats del món rural de l’illa».

Per part seva, Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, ha animat totes les persones interessades en la tècnica de pedra en sec a apuntar-se al curs i ha explicat que «les places es cobriran per ordre d’inscripció i del total de 12 places, n’hem reservat el 50% per a dones».

Més informació i formulari d’inscripció: https://forms.gle/apABWyZqyVAXiAV78

Escola de Margers

​​​​​​​La finca pública de Raixa acollirà també el nou centre de formació perquè hi tengui la seu la futura Escola de Margers de Mallorca, un espai que doni l’oportunitat al jovent interessat a formar-se i, d’aquesta manera, es doni continuïtat a una tècnica, qualificada per la UNESCO com a patrimoni mundial immaterial.