Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta a la Unió de Petits Agricultors i Ramaders el projecte clau per fer el sector primari més resilient

El Consell de Mallorca presenta a la Unió de Petits Agricultors i Ramaders el projecte clau per fer el sector primari més resilient

(08/03/2022)

Ribot: «Tanca el cercle» és una passa endavant imprescindible per lluitar contra l’emergència climàtica

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit amb la Unió de Petits Agricultors i Ramaders per exposar-los els eixos principals del projecte «Tanca el cercle»: pla estratègic per al tancament del cercle de la matèria orgànica a Mallorca. A la trobada, també hi han assistit el director insular de Residus, Juan Carrasco, i, per part de la Unió de Petits  Agricultors i Ramaders Associació Intersectorial Agraria (UPA-AIA Illes Balears), el secretari general, Baltasar Martí; la gerent, Joana Mascaró, i la tècnica Lluïsa Roser.

Valorat en prop de 200 milions d’euros, el projecte, que es presentarà als fons europeus Next Generation, té relació directa amb diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i preveu la construcció de cinc plantes de tractament de matèria orgànica que s’ubicaran a Marratxí, Santa Margalida, Calvià, Felanitx i Llucmajor.

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca continua fent la roda de presentacions del projecte «Tanca el cercle» a tots els sectors que s’hi veuen implicats. En concret, el sector agrícola veurà reduït el cost del compost que ara han d’importar a un preu alt. Amb les plantes en ple funcionament, el camp de Mallorca guanyarà en competitivitat i resiliència.

La consellera Ribot ha explicat que «Tanca el Cercle» «és el projecte més consolidat i transformador, amb l’objectiu de tancar el cercle de la matèria orgànica que generam a Mallorca. El compost que sortirà contribuirà a donar una empenta al sector primari. “Tanca el cercle” és una passa endavant imprescindible cap a la sostenibilitat de la nostra societat i una mesura important per lluitar contra l’emergència climàtica», ha afegit Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha insistit que «l’aliança amb el sector primari és clau per al projecte per impulsar la palanca del canvi. El cercle de la matèria orgànica és l'únic que podem tancar a Mallorca. El compost que sortirà de les plantes noves serà apte per usar en agricultura ecològica».

Per la seva banda, Baltasar Martí, secretari general de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders, ha destacat que la reunió ha servit per conèixer de primera mà la iniciativa «Tanca el cercle», que «consideram molt positiva per donar una sortida als residus que es generen a l’illa. Tot plegat suposarà un ajut important a l’hora de complir els compromisos en matèria de medi ambient que demana la Unió Europea».

«És necessari establir uns preus justos per als productors amb la finalitat de garantir uns costos de producció baixos», ha conclòs el secretari general.